Открити са при проверка на Изпълнителната агенция Медицински одитСериозни нарушения

...
Открити са при проверка на Изпълнителната агенция Медицински одитСериозни нарушения
Коментари Харесай

Сериозни нарушения в отделението по хемодиализа във Видин

Открити са при инспекция на Изпълнителната организация „ Медицински одит ”

Сериозни нарушавания са открити в отделението по хемодиализа във Видин след инспекция на Изпълнителната организация „ Медицински одит ”, направена по тъжба на пациенти.

Парадоксалното - пациентите получили одита пет месеца по-късно и то откакто изискали резултатите от инспекцията по Закона за достъп до социална информация. 

За проблем във видинската хемодиализа се заприказва след повреда на водоочистващата система при започване на октомври предходната година. Направената инспекция демонстрира, че животоспасяващите апарати се подържат от експерт, приключил „ Радио и телевизия ”, както и от локомотивен ватман. Никой от тях не е приключил курс за работа с диализната инсталация.

Според одита хемодиализните апарати са в предаварийно положение. А за 2017 година във Видин са умряли 21 пациенти на отделението.

„ От 9 сестри, 3 нямат никакви приключени курсове за диализна инсталация, което също е нарушаване по стандарт. И личният състав на самата Хемодиализа, и пациентите не са имунизирани за хепатит В, което е по стандарт ”, съобщи Иван Димитров - Български пациентски конгрес.

„ Друго е, че има рекомендации със периоди за осъществяване, а те са изтекли в края на ноември предходната година, а нищо по тях не е свършено ”, съобщи Валери Митков – пациент.

 От пациентската организация към този момент са поискали оставката на шефа на болничното заведение. Той не бе открит за коментар. / Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР