Откритата у нас картина, за която се смята, че е

...
Откритата у нас картина, за която се смята, че е
Коментари Харесай

Картината на Полък, открита в България, била за актрисата Лорън Бекол

Откритата у нас картина, за която се счита, че е на Джаксън Полък е била за американската актриса Лорън Бекол, брачна половинка на холивудската звезда Хъмфри Богарт. Това заяви зам.-градската прокурорка на София Десислава Петрова.
Прочетете още
Там пишело, че платното е за нейния рожден ден. Била написана и нейната същинска рождена дата, имало и автограф, уточни още Петрова.

Петрова добави, че до момента има умозаключение и експертиза, които показват, че може платното да е автентично. Полезен би бил разбор на свързвателя на боите, само че подобен не бил вероятен сега. За да се откри дали платното е същинско, ще се употребяват и инструментите на интернационалното съдействие.

Българинът, която я държал, показал, че не знаел дали е достоверна или не. Затова и още не бил почнал процесът по продажбата на платното. Картината не е била оповестена за търсене и няма данни да е била в азбучник на Полък. 

Лорън Бекол, родена като Бети Джоуън Пърски (16 септември 1924 година – 12 август 2014 г.) е американска актриса и модел, известна със своя присъщ глас. През 1999 година Американският кино институт включва Бекол под номер 20 в класацията на най-големите дами звезди на класическото холивудско кино.

На 21 май 1945 година тя подписва брак с Хъмфри Богарт, който е 25 години по-възрастен от нея, и остава женена за него до гибелта му през 1957 година След това има къса сантиментална връзка с Франк Синатра. Написала е две автобиографични книги, които излизат надлежно през 1978 и 1994 година Има наследник и щерка от Богарт и един наследник от артиста Джейсън Робардс.

Един месец преди да навърши 90, Бекол умира в Ню Йорк от инсулт.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР