Открита приемна в с. Просена проведе вчера кметът Пенчо Милков.В

...
Открита приемна в с. Просена проведе вчера кметът Пенчо Милков.В
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков се срещна с жителите на Просена

Открита приемна в с. Просена организира през вчерашния ден кметът Пенчо Милков.

В самостоятелните си срещи с хората те споделиха за потребността от асфалтиране на някои от улиците, както и за наводняващия се регион към дерето.

След оглед на място Милков разпореди съставянето на количествено-стойностна сметка на ул. „Люлин“, която е в най-тежко положение.

Относно наводненията при дъжд в ниската част на селото, Общината ще търси решение посредством прочистването на самораслата растителност и удълбочаване на дерето.

На общоселското заседание, което се състоя в салона на читалището, кметът Радостина Давидова показа дейностите, осъществени от 2019 година насам. Тя акцентира, че с ремонта на тавана е бил избавен образователният развой в детската градина.

За потребностите на кметството бяха закупени чисто нов трактор и моторна косачка. През 2020 година е асфалтирана ул.“Витоша“, през 2021 година – част от ул.“Рила“ и „Георги Бенковски“, а през 2022 година – част от ул. „Н. Йонков Вапцаров“.

Със средства от бюджета на Община Русе ще се усъвършенства сигурността в селото посредством слагането на видеокамери. Освен това следва безвъзмездното разполагане на самостоятелни съдове за битови боклуци по новия контракт за сметосъбиране в дребните обитаеми места от Общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР