Открит урок по ориентиране ще се състои в сряда в

...
Открит урок по ориентиране ще се състои в сряда в
Коментари Харесай

Ориентиране вместо видеоигри за децата в Перник

Открит урок по насочване ще се състои в сряда в Перник. Инициативата е на локалния клуб по спортно насочване " Кракра Пернишки " и цели да научи децата на първите стъпки в този спорт.

На девойките и момчетата ще бъде показано по какъв начин да работят с компас и да дефинират посоките на света, да се ориентират благодарение на карта в разнообразни местностти. В практическата част младите откриватели ще схванат методите, по които да намират сами пътя до избрана последна цел.
 " Нашата фантазия е да помогнем на децата да открият прелестния свят, който нашият спорт ще им покаже - споделя Тончо Тонев, от клуб " Кракра Пернишки ". - Болестта на XXI век е неналичието на придвижване, обсбебването на младежите от цифровите технологии. Интересът е доста огромен, само че можем да включим единствено първите 17 записали се, останалите ще бъдат фенове ", споделиха уредниците. Вероятно ще бъдат проведени и следващи уроци.

Клубът по спортно насочване " Кракра Пернишки " съществува от 65 години. В него членуват 30 души, от тях 12 са дейни състезатели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР