Открит урок по гражданско право на тема Държава, държавни институции,

...
Открит урок по гражданско право на тема Държава, държавни институции,
Коментари Харесай

Гергана Кръстева с открит урок по право пред ученици от „Бог...

Открит урок по гражданско право на тематика " Държава, държавни институции, право " организира с възпитаници от XI б кл. на ПЕГ " Д-р Иван Богоров " ръководителят на Общинския съвет Гергана Кръстева, която е юрист.  

Лекцията бе за локалното самоуправление и работата на Общинския съвет. Кръстева срещна единадесетокласниците с компетенциите, функционалностите, структурата, пълномощията и актовете на локалния законодателен орган и ролята му в локалната власт. Изключителен интерес за младежите бе тематиката за присъединяване на жителите в процеса на взимане на решения. Гергана Кръстева показа, че е очарована от интензивността и отношението на учениците и отговорността им, с която те подхождат към публичните процеси. 

Поканата към ръководителя на Общинския съвет в Димитровград бе отправена от учителя по история Тодор Тодоров. 

Целта на панела е младежите да познават държавното устройство на Република България и демократичните правила за разделяне на управляващите. Да се даде опция на учениците да ползват наученото за себе си, за обществото и за света, да развиват уменията си за присъединяване и самоопределение в публичните взаимоотношения, за основаване на бъдеще, основаващо се на ценене на човешките права и почитание към институциите на демократичното общество. 

Да се дават благоприятни условия на младежите да показват подготовката си по гражданско обучение посредством виталния си опит. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР