Открит е нов подвариант на COVID-19 във Великобритания. BA.2 е

...
Открит е нов подвариант на COVID-19 във Великобритания. BA.2 е
Коментари Харесай

Няма край: Откриха нов подщам на Омикрон в Обединеното кралс...

Открит е нов подвариант на COVID-19 във Англия. BA.2 е систематизиран като вариация на Омикрон и се проверява от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство(UKHSA), написа Българска телеграфна агенция.

Досега се знае, че на 21 януари е имало 426 случая на разновидността в цялата страна, заяви UKHSA. Въпреки че заболелите остават малко, разновидността, който е подщам на Омикрон, може да бъде по-предаваем съгласно някои ранни изследвания.

Първите случаи в Обединеното кралство бяха оповестени на 6 декември, като до момента Лондон записва 146 заболели. Датските управляващи също оповестиха за новия вариант, като настояват, че той може да съставлява до 45 % от всички случаи в страната, заяви Statens Serum Institut на страната. Датските медии нарекоха варианта " стелт Омикрон ".

Първите случаи от този вид са докладвани във Филипините, само че също по този начин в Индия, Швеция и Сингапур. Новият вариант се оказва позитивен за S-ген при PCR проби, до момента в който Омикрон - не. Тъй като Омикрон няма S-ген, това го направи доста по-лесен за разкриване, до момента в който BA.2 е по-трудно да се разграничи от другите разновидности.

Въпреки опасенията, че разновидността може да се предава по-лесно, на този стадий няма задоволително данни за съществени терзания. В сегашния миг здравните специалисти настояват, че има дребна разлика в успеваемостта на имунизацията сред BA.2 и Омикрон.

За вестник " Ивнинг Станданд " представител на UKHSA доктор Меера Чанд разяснява, че естеството на вирусите е да се развиват и мутират, тъй че може да се чакат нови разновидности, които ще се появяват, до момента в който пандемията продължава. " Нашето непрестанно геномно наблюдаване ни разрешава да ги открием и да преценим дали са значими ", добавя доктор Чанд. Засега няма задоволително доказателства, с цел да се дефинира дали BA.2 предизвиква по-тежко заболяване от Oмикрон BA.1 "

В момента данните са лимитирани и UKHSA продължава изследванията. Случаите на Омикрон BA.1 остават преобладаващи в Обединеното кралство. Агенцията предлага имунизации и постоянно тестване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР