Открит е древен изгубен град на маите, скрит сред тропическа

...
Открит е древен изгубен град на маите, скрит сред тропическа
Коментари Харесай

Открит е древен изгубен град на маите, скрит в тропическа гора с 1000 домове и пирамиди

Открит е античен загубен град на маите, прикрит измежду тропическа гора - цялостен с 1000 домове и личен набор от пирамиди.

Селището е намерено в Гватемала под голяма тропическа гора. Открит е благодарение на лазерна технология и обгръща 650 квадратни благи от региона на карстовия басейн Mirador-Calakmul покрай границата с Мексико. Археолозите считат, че градът е съществувал преди повече от 2000 години с съвсем 1000 селища, свързани с пътеки, разпростряли се на хиляда благи. Смята се, че античните хора са употребявали пътеките, с цел да се придвижват. Останките от платформи и пирамиди също бяха открити от археолозите, участващи в проучването.

Намерени бяха и канали за събиране и ориентиране на вода, насочващи ресурса към резервоари и канали. Въздушно изследване благодарение на технологията LiDAR откри селището, когато отразената им светлина сътвори изображение на пейзажа. LiDAR (светлинно разкриване и обхват) разреши на откривателите да дефинират вдлъбнатини и пътеки в земята, които не са б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР