Открил огън с пистолет в час по историяИзвършителят е задържан,

...
Открил огън с пистолет в час по историяИзвършителят е задържан,
Коментари Харесай

14-годишен застреля осем ученици в Белград

Открил огън с револвер в час по история
Извършителят е арестуван, задържан е и татко му

Момче на 14 години откри през днешния ден пукотевица в учебното заведение си в Белград, като умъртви осем съученици и охранител и рани седем други - деца и учител, съобщи Ройтерс.

Коста Кецманович, роден 2009 година, въоръжен с два револвера, които принадлежали на татко му, влезнал сутринта в учебно заведение “Владислав Рибникар ” в централната част на сръбската столица. Още на входа прострелял охранителя и три девойки, които се намирали в коридора. След това влезнал в кабинета по история, където се провеждал час на неговия клас, и разкрил огън по учителя и съученици. Преподавателят е ранен и дружно с още 6 ранени деца са били настанени в болница, като пострадванията на някои от тях са животозастрашаващи.

А след това нападателят излязъл в двора на учебното заведение, позвънил на дежурния телефон на полицията и съобщил какво е направил.
Коста е задържан, само че не споделил на проверяващите какъв е претекстът му за действието. У него обаче разкрили обстоен проект за нападението - за влизане и излизане от учебното заведение, както и лист с имената на цели. Казал, че съзнателно е избрал деня за офанзивата, както и съответно кабинета по история.

Освен двата револвера носел и четири коктейла “Молотов ”. Бащата на Коста е задържан. А в Сърбия е разгласен тридневен печал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР