Открихме 10 камери за мъчения в региона, четири от тях

...
Открихме 10 камери за мъчения в региона, четири от тях
Коментари Харесай

Украйна: В Херсон са открити килии, в които руската армия е измъчвала деца


" Открихме 10 камери за мъчения в района, четири от тях в град Херсон ", съобщи украинският омбудсман Дмитро Лубинец. Една от тях е употребена за деца, сподели още той.

 твърди, че разполага с доказателства, че на Херсон в града са били измъчвани деца. " Открихме 10 камери за мъчения в района, четири от тях в град Херсон ", съобщи омбудсманът на Украйна Дмитро Лубинец. " В една от камерите за изтезания открихме обособена стая, килия, в която са държани деца... даже окупаторите я назоваха по този начин - детска килия. "

" Казвали им, че родителите им са ги изоставили "

Разликата сред килията и прилежащите пространства е, че за жителите ѝ били поставяни тънки постелки на пода. " Документирахме, че на децата се е давала вода на всеки два дни. На процедура не са им давали и нищо за ястие. " Според него върху децата е бил оказван психически напън. " Те им казвали, че родителите им са ги изоставили и няма да се върнат. "

До момента Лубинец не е дал доказателства в поддръжка на изказванията си. Информацията не може да бъде доказана от самостоятелни източници. Русия отхвърля да е малтретирала цивилни.

Съединени американски щати даде " умни бомби " на Украйна?

Според информация, оповестена в медиите, Съединени американски щати ще даде на Украйна, благодарение на което неуправляемите ракети могат да бъдат превърнати в самоуправляеми или в така наречен " умни бомби ". " Умните бомби "  имат висока степен на акуратност, оповестява " Вашингтон пост ", като се базира на свои високопоставени източници.

Появи се също информация, че държавното управление на Съединени американски щати възнамерява да достави на Украйна системата за противовъздушна защита Patriot. Те могат да отблъскнат самолети, крилати ракети.

Руското посолство във Вашингтон дефинира проектите на Съединени американски щати да оборудва Украйна с Patriot като провокация. Това може да докара до непредвидими последствия, предизвестиха съветските дипломати в Телеграм. " Съединени американски щати са тези, които носят отговорност за удължаването и ескалацията на спора в Украйна ", написа още посолството.

Междувременно в своето видеообръщение президентът на Украйна акцентира, че страната към този момент може да разчита на по-модерни и ефикасни системи за противовъздушна отбрана от Запада. " Тази седмица постигнахме забележителен прогрес по въпроса за противовъздушната защита ", сподели Зеленски, без да дава допълнителни подробности.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР