Откриха вторият германски терминал за втечнен природен газ (LNG) в

...
Откриха вторият германски терминал за втечнен природен газ (LNG) в
Коментари Харесай

Германия откри втори плаващ терминал за LNG

Откриха вторият немски терминал за полутечен природен газ (LNG) в наличието на канцлера Олаф Шолц, съобщи „ Дейли сабах “.

Шолц посети плаващия терминал. След Вилхелмсхафен в Долна Саксония, където терминалът беше публично открит през декември, Лубмин на брега на Балтийско море е второто място в Германия, където е почнал да действа терминал за полутечен природен газ.

От началото на седмицата в мрежата към този момент се вкарва газ в границите на тестова употреба.

Обектът в Лубмин е значима част от тактиката на Германия да се откаже от съветските горива и да премине към други енергийни източници. След експлоадирането на войната в Украйна Русия спря да доставя газ по „ Северен Поток ".

Германия бързо построява своята инфраструктура за импорт на газ. В рамките на няколко месеца двата настоящи терминала бяха планувани, утвърдени и издигнати.

Скоро ще проработи още един терминал в Брунсбютел на брега на Северно море.

Втечненият природен газ се доставя с кораби от няколко района на света, преобразува се назад в газ и се подава към газопреносната мрежа. В допълнение към увеличеното закупуване на тръбопроводен газ от Норвегия, да вземем за пример, втечненият природен газ е предопределен да размени изчезналите съветски доставки.

Плаващите терминали към този момент са разгърнати или се възнамерява да имат потенциал за подаване на към 5 милиарда куб. м природен газ годишно, според от локалните условия.

За съпоставяне, през 2021 година през към този момент несъществуващия газопровод " Северен поток 1 " от Русия до Германия са постъпили близо 60 милиарда куб. м.

Германия има за цел да покрие към една трета от актуалното си търсене на газ посредством плаващите терминали за полутечен природен газ през зимата на 2023-24 година

Въпреки че имаше предизвестия за дефицит на газ през тази зима, този сюжет наподобява малко евентуален. Съвсем неотдавна оборудванията за предпазване на газ в Германия към момента бяха на повече от 90%, откакто частните семейства и индустрията понижиха потреблението си. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР