Откриха телата на двама души след срутването на моста в

...
Откриха телата на двама души след срутването на моста в
Коментари Харесай

"Затрупани под железата на моста": Извадиха телата на двама в Балтимор, четирима остават в неизвестност

Откриха телата на двама души след сриването на моста в Балтимор в Съединените щати. Останалите четирима към момента са в неопределеност. Телата са били извадени от червен пикап. Атомобилът се е намирал 7,6 метра дълбочина, покрай междинния сектор на моста  " Франсис Скот Кий ".

Мъжете са разпознати като Алехандро Ернандес Фуентес на 35 година от Мексико и Дорлиан Рониал Кастило Кабрера на 26 година от Гватемала.

Осем строителни служащи са били на моста, когато товарният транспортен съд се удари в него на 26 март. 

Снимка: Ройтерс

Жертвите, които са били част от строителна бригада, поправяща дупките по моста, са от Мексико, Гватемала, Хондурас и Ел Салвадор. След случая двама от тях бяха извадени от водата - единиян беше в тежко положение и умря в болница, а вторият беше незасегнат. 

 

Издирването на останалите четирима души е краткотрайно прекратено поради неприятното време. Продължава следствието на аргументите за случая. Все още се изследва информацията от черната кутия.

Снимка: Ройтерс

Разпитан е и екипажът на товарния транспортен съд. Взети са проби за проучване и на горивото.

Според управляващите всички старания за търсене са изчерпани. Въз основа на сонарни сканирания се счита, че телата на други жертви и транспортните им средства са затрупани под рухналия мост. Водолазите ще възобновят търсенето, откакто отломките бъдат рачистени. Към момента те се усещат изправени пред части железа и ниска видимост.

Снимка: Ройтерс



От 4400 контейнера на борда, единствено два са паднали във водата и не съдържат рискови субстанции, оповестиха локалните управляващи, представени от интернационалните организации.

Пристанището на Балтимор остава затворено. 11 товарни кораби са блокирани и изчакват почистване на воден кулоар.

Товарният транспортен съд, който се е разруши в моста в Балтимор, е бил авансово подложен на „ рутинна поддръжка “ в пристанището, оповестяват от бреговата защита на Съединени американски щати.

Снимка: Ройтерс

Служители на националния ръб по сигурност на превоза се качиха на борда на кораба, с цел да възстановят информация от неговата електроника и документи, да интервюират капитана и други членове на екипажа. По време на случая той е превозвал 23 души и 56 контейнера с рискови материали, в това число корозивни, запалими и литиево-йонни акумулатори.

Корабът Dali е напуснал пристанището в 00:39 ч. във вторник и откакто влезнал в канала, към 1:25 часа през нощта са се появили признаци на проблем.

Снимка: Ройтерс

Точно след 1:27 часа капитанът е наредил корабът да пусне котва от лявата си страна и е издал спомагателни команди за ръководство. Около 20 секунди по-късно е подаден радиосигнал, че корабът изгубил всякаква мощ, приближавайки се до моста.

Горе-долу по това време дежурният държавен чиновник по превоза оповестява мостът да бъде затворен за придвижване на транспортни средства. Там обаче към този момент има такива.

Властите имат задоволително време, с цел да спрат придвижването на коли. Един служител на реда паркира странично през платната и възнамерява да се качи на моста, с цел да предизвести строителния екип, само че времето за това не стига.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР