Откриха стар боеприпас на ул. Оборище в СофияЖителите от сградите,

...
Откриха стар боеприпас на ул. Оборище в СофияЖителите от сградите,
Коментари Харесай

Откриха стар боеприпас на ул. „Оборище” в София

Откриха остарял арсенал на ул. „ Оборище ” в София
Жителите от постройките, намиращи се на кръстовището на ул. „ Оборище “ и „ Евлоги и Христо Георгиеви “ където по-рано през днешния ден беше открит снаряд, са евакуирани. Прекъснати са часовете в Испанската гимназия и детската градина наоколо. Това заяви зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. Комисар Антон Златанов, съобщи кореспондент на БГНЕС. Той изясни, че при изкопните действия на метрото, служащите са се натъкнали на снаряда.

„ Това е най-вероятно авиационна бомба, която е заровена преди десетилетия. Боеприпасът тежи към 200 кг, дълга е към метър, метър и нещо и е с диаметър към 30-40 см. Тя е мощно корозирала. Най-вероятно зарядът е вътре в самия снаряд “, сподели ст. комисар Златанов.Той добави още, че сега се чакат сапьорите, които би трябвало да изнесат снаряда. Златанов не сподели дали има действителна заплаха той да избухне, само че съобщи, че постоянно подхождат съществено в такива случаи.

Красимир Димитров от спешно избавителното звено на Столичната община добави, че остават на място, с цел да спомагат на евакуираните. „ Разпънат е краткотраен щаб, в който ще настаним хората, които не мога да се приберат “, съобщи Димитров. Той добави още, че рейсовете на градския превоз не се движат по „ Евлоги и Христо Георгиеви “.

От Столична община прецизираха, че краткотрайно се трансформира маршрутът на следните линии на градския превоз: Автобусна линия №72 се отклонява през бул. “Драган Цанков “, бул. “Яворов “; Автобусна линия №75 се отклонява през ул. “Гурко “, бул. “В.Левски “ и бул. “Янко Сакъзов “ и по маршрута си. Автобусна линия №213 посока централна гара се отклонява през бул. “Ситняково “, в противоположна посока маршрутът не се трансформира. Автобусна линия №9 ще движи през ул. “Гурко “, бул. “В.Левски “, бул. “Янко Сакъзов “ и по маршрута си. Автобусна линия №280 ще минава през ул. “Горко “ пред Националния стадион. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР