Откриха самолета, навлязъл във въздушното ни пространство. Това съобщиха от

...
Откриха самолета, навлязъл във въздушното ни пространство. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Откриха самолета, навлязъл във въздушното ни пространство

Откриха самолета, навлязъл във въздушното ни пространство. Това оповестиха от прокуратурата. Малкият  двуместен аероплан е открит  изоставен на остаряло летище  в село Буховци

Самолетът е открит при обход на вероятни места за кацане в региона във връзка със случая, оповестен от Министерство на защитата, при който на 8 юни дребен аероплан е навлязъл във въздушното пространство на страната ни.

Според наличните досега данни машината е изхвърчала от Унгария и е прелетяла през Сърбия и Румъния  без утвърден летателен проект.

Работата по изясняване на всички елементи към случилото се продължава и все още под управлението и надзора на прокуратурата.

Предстои осъществяването на оглед, както и събиране на данни за  придвижването на самолета по интернационална линия. 

Разследването е за „ който нелегално завладее въздухоплавателно средство, намиращо се на земята или в полет, или транспортен съд, намиращ се в морските пространства или във вътрешните водни пътища на България или в намерено море, или на неподвижна платформа, ситуирана върху континенталния шелф, или откри надзор върху такива средства, се санкционира с отнемане от независимост до 10 години “.

Припомняме, че дребният двудвигателен аероплан Beechcraft, с двама души на борда, е прелетял ниско във въздушното пространство на Унгария, Румъния, Сърбия и България в сряда вечерта.

Самолетът е бил  прехванат от унгарските военновъздушни сили , американски самолети F-16, и румънски самолети F-16, съобщиха от Министерството на защитата на Румъния.

По-рано министърът на защитата Драгомир Заков даде повече детайлности по случая. Той удостовери, че въпросният аероплан е прелетял през Словакия, Унгария, Румъния, за малко е бил в Сърбия и по-късно е навлязъл в българското въздушно пространство, като незабавно е засечен от изтребители.

Мястото на кацане беше  следствена загадка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР