Откриха пропуски в разследването по случая с майката, убила детето

...
Откриха пропуски в разследването по случая с майката, убила детето
Коментари Харесай

Откриха пропуски в разследването по случая с майката, убила детето си в Плевенско

Откриха пропуски в следствието по случая с майката, умъртвила детето си в Плевенско.

Обстоятелства и обстоятелства по следствието на убийството на момиченцето, на година и девет месеца в плевенското село Лазаров о бяха оповестени в ОД на МВР-Плевен на брифинг с присъединяване на шефа старши комисар Веселин Вътов, окръжния прокурор Владимир Николов, заместител окръжния прокурор Николай Пачевски и основен контрольор Христо Терзиев, шеф на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “.

На 23 ноември 56-годишен гражданин на село Лазарово е съобщил в Районно управление-Кнежа, че от края на месец октомври щерка му - 22-годишна и внучката му - на една година и девет месеца, са напуснали дома му.

След извършено следствие, майката е открита и са снети сведенията ѝ. На 14 декември от прокуратурата е получено формираното досъдебно произвеждане в Районно управление-Кнежа, с данни и инструкции за работа.

Предприети са разпити на очевидци и търсене на хора. На 23 декември момиченцето е оповестено за търсене и са проведени дейни дейности за откриването му.

Към 15:30 часа на 6 януари, при сказка с майката в селото, тя е признала, че съзнателно е умъртвила момиченцето. Незабавно е осъществен оглед в населяваното фамилно жилище.
 Министерство на вътрешните работи
Иззети са материални доказателства. С полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани майката и дядото на детето. Образувано е досъдебно произвеждане. Предстоят ДНК, психиатрични и други експертизи.

Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура. За установени пропуски в издирвателната работа, със заповед на шефа на ОД на МВР-Плевен са формирани инспекции за дисциплинарни нарушавания против трима чиновници на реда.

Проверките ще приключат в законоустановения период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР