Откриха опасни и съмнителни частици в бял пшеничен хляб. От Сдружение

...
Откриха опасни и съмнителни частици в бял пшеничен хляб.
От Сдружение
Коментари Харесай

Изтеглят от магазините бял хляб с опасни частици вместо сол

Откриха рискови и съмнителни частици в бял пшеничен самун.

От Сдружение " За налична и качествена храна " оповестяват, че продуктът в разфасовка от 700 гр. е на огромен български хлебопроизводител.

След получен сигнал на платформата на сдружението - www.zdkh.bg, производителят е завишил входящия надзор на влаганите в продуктите му първични материали и материали, както и контролът на качеството на готовата продукция. Вътрешна инспекция на фирмата-производител за аргументите, довели до казуса по цялата верига на произвеждане, е установила наличие на сходни частици във влаганата в хляба сол.

Незабавно е прекъснато влагането на цялата партида проблематична сол, известен е доставчика и е поискано изтеглянето на количествата на хляба от комерсиалните вериги, написа news.bg.

Производителят увери, че във компанията са интегрирани системи за сигурност на продукта, които изключват сходни произшествия. Производственият развой на хляба е изцяло автоматизиран. Предприето е спомагателното образование на личния състав, зает с качествения надзор във компанията.

Сдружението за налична и качествена храна показва, че от началото на годината платформата му има над 1 милион гости. Подадените в нея сигнали са най-вече за занижено качество на млечни артикули, съмнително наличие и несъответствия на етикетировка и продукта, погрешно предпазване от търговски обекти на 3-литрови кутии вино, както и за лошо качество на рафинирано слънчогледово масло.

За подаване на сигнал в платформата е належащо потребителят да попълни оповестената на сайта на сдружението форма, като вкара имената си, имейл адрес и телефон, след което в текстово поле да се опише установените от него нередности и да прикачи фотография или файл, в случай че разполага с такива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР