Откриха нов градски паркинг в Земен, това съобщи пред БТА

...
Откриха нов градски паркинг в Земен, това съобщи пред БТА
Коментари Харесай

Откриха нов градски паркинг в Земен

Откриха нов градски паркинг в Земен, това заяви пред Българска телеграфна агенция кметът Димитър Сотиров. По думите му той е издигнат на 1200 кв. м общинска земя и територията на гара Земен, има 60 паркоместа. За построяването му са заделени 75 хиляди лева от финансовите разноски на общината.

Паркингът е изработен за един месец особено за утрешния събор, с цел да може градът да посрещне повече посетители, уточни Сотиров.

Земляческият събор в Земен датира от 1909 година, когато на 9 август, тогава е било Св. Пантелеймон, била открита железопътната линия Радомир - Кюстендил. Тогава за първи път през гара Земен минал трен. Общинският съвет в тогавашното село Белово (старото име на Земен) оповестил решение всяка година на този ден да се организира събор. Традицията е непокътната и в този момент съборът е най-големият и известният в цялата местност. Наречен е от локалните поданици " Пантеле ".

През 1925 година и село Белово било преименувано на село Земен. От 1974 година Земен е разгласен за град и в този момент е териториално-административен център на Земенската община от Пернишка област.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР