Откриха лаборатория „Интелигентни транспортни системи” във Втори учебен корпус на

...
Откриха лаборатория „Интелигентни транспортни системи” във Втори учебен корпус на
Коментари Харесай

Лаборатория за интелигентни транспортни системи отвори в Пловдив СНИМКИ

Откриха лаборатория „ Интелигентни транспортни системи” във Втори образователен корпус на филиала на Тeхнически университет - София в Пловдив. На събитието участваха зам.-директорът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи комисар Васил Костадинов, началникът на отдел „ Охранителна полиция” комисар Костадин Костов, началникът на бранш „ Пътна полиция” гл. контрольор Йордан Милушев и началникът на група „ Видеонаблюдение” старши контрольор Стойчо Пенков.

Лабораторията е осъществена като част от дейностите на висшето образователно заведение по план „ Център за подготвеност „ Интелигентни мехатронни, еко- и енергоспестяващи системи и технологии””, финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован растеж”, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейските структури и капиталови фондове.

С новоизградената лаборатория и цялостната реализация на плана се слага начало на ползотворно съдействие и партньорство на филиала на ТУ-София и полицията, която ще има опция да употребява в оптималната степен данните от комплицираната система за образован надзор на трафика, позиционирана на пасарелка на бул. „ Санкт Петербург”. В действително време, посредством нейните датчици и камери, могат да се снемат разнообразни параметри – брой на транспортните средства, габарити, тегло, скорост на придвижване, а също и регистрационните им номера и външен тип.



Индуктивни датчици в асфалта мерят натоварването на осите на цялото транспортно средство, а метеорологична станция регистрира температурата, влажността, скоростта и посоката напразно, дебелината на водния филм върху пътната настилка, точката на заледяване, преваляванията и видимостта. На базата на агрометеорологическата информация и възможни опасности може да се извади предупреждаващо известие върху огромните екрани на пасарелката. Цялата информация се натрупва в огромна база от данни в сървърно помещение в университета, а от там може да бъде предоставена по законоустановения метод на полицията или общинския център за ръководство на трафика за генериране на оптимални решения.

На формалната гала участваха още двамата заместител регионални шефове на Пловдивска област, заместител кметът по превоз на Община Пловдив, заместител кметът на регион " Тракия ", управлението на пловдивския филиал на ТУ-София, представители на акдемичната общественост и изпълнителите на плана.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР