Откриха Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив, който се

...
Откриха Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив, който се
Коментари Харесай

Откриха Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив

Откриха Комплекса за ранно детско развиване в Пловдив, който се намира на мястото на някогашния Дом за деца, лишени от родителска грижа " Рада Киркович “, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. На събитието участва регионалният шеф и представители на фондация " За нашите деца “.

Гостите обширно разгледаха всички зали, в които децата ще имат достъп до професионална, интегрирана и цялостна поддръжка, с цел да развият своя цялостен капацитет, а фамилиите в затруднено положение ще намерят хора, на които да се доверят и които да им оказват помощ да покачат родителските си умения и да придобият увереността да поставят най-хубавите грижи за своите деца.

Отделните експерти споделиха, че работят с деца със суперактивност и мъчно развиване, деца с дефицит на фината моторика, невербални деца, а обзавежданията на стаите способстват за оптимално повишение на сетивата им и придвижванията им, според от пространството. Създадени са кътове за всевъзможни деца, от всяка възраст.

От комплекса споделиха, че експертите черпят опит от чужбина, а материалите в стаите са естествени и безвредни за децата.

Особено усещане прави помещение на горния етаж, което е оформено като музей. В него са събрани историите на пловдивските сиропиталища и пътят, през който са минали в развиването си. Спомените са свързани и с хората, които са работили в тях, а концепцията на комплекса е да се развива и изследователската активност с историци и университетски среди.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР