Откриха флашки с разговори при разбиване на наркобанда“Цецо от Белгард

...
Откриха флашки с разговори при разбиване на наркобанда“Цецо от Белгард
Коментари Харесай

Мутрите на Къро в заговор срещу полицаи, прокурори и съдии

Откриха флашки с диалози при разтрошаване на наркобанда
“Цецо от Белгард ” с безкрайно финансиране за махането на Гешев

Дилян в ареста, търсят Тони Парфюма

Банда от мутри, ръководена от чужбина, е взела участие в незаконен скрит план за премахване на основния прокурор Иван Гешев, закани и злепоставяне на магистрати от закритата спецпрокуратура, изгонвания от работа на чиновници на Министерство на вътрешните работи от Криминална и Икономическа полиция. Това оповестиха през днешния ден от Софийска градска прокуратура, която води следствие против проведената незаконна група, занимавала се опиати и търговия с въздействие.

Разследването почнало против Дилян Георгиев - прочут в подземния свят като наркопласьор и изнудвач, както и против неговия приятел Антон Иванов - мъж от Варна, който поради пристрастеностите си получил прякора Тони Парфюма. При обиски в жилището на Дилян Георгиев криминалистите разкрили огромно количество опиати и валута. Но намерили и още нещо - флашки със записани диалози сред Дилян и шефа му Красимир Каменов-Къро, паметни бележки и писма, съхранени от изнудвача.



Бележка, открита при обиските в дома на Дилян Георгиев.

“Здрасти. Имаме безкрайно финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Къро също е отсреща. Казаха, че са ти изпратили материал. Важно е да намерим хора да пищят против Гешев. Тони Парфюма на Кокорчо също ще оказва помощ. Митко. С. ”, гласи текстът на един от откритите листове.

В записите са разпознати както гласовете на Дилян и Къро, по този начин и на журналиста Митко С. от уеб страницата Бивол, който в този момент работи в уеб страницата Бърд и на румънеца Овидеу Семенеску, упрекнат за машинация и търсен в родината си. На диалозите, множеството водени по кръчми, сладкодумно се разисква по какъв начин да вземем за пример към този момент са събрани 400 000 лв. за махането на шефа на отдел “Убийства ” в Дирекция на полицията Михаил Наумов.



Банкнотите евро, конфискувани от Георгиев - явно той към този момент е приел единната европейска валута.

Разкритията са станали преди седмица, тогава е бил арестуван и Дилян Георгиев, а Тони Парфюма е разгласен за търсене. Смята се, че сега той се намира в Испания. Досъдебното произвеждане може да бъде разграничено, като едната част остане за опиатите в дома на Дилян, а друга - за търговията с въздействие, споделиха от Софийска градска прокуратура. Днес Дилян Георгиев бе доведен под стража в Софийския апелативен съд. Той съобщи, че има три деца и внуче и не се занимава с опиати. В хола на дома му обаче са открити 121 грама бял прахуляк и по тази причина магистратите постановиха да остане зад решетките.

Заедно с румънец от спецслужбите
Дилян Георгиев изнудвал Делян Пеевски за 12 млн. евро


Дилян Георгиев остава за непрекъснато в ареста.

Задържаният Дилян Георгиев стана прочут през 2018 година с делото за изнудване на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и някогашния народен представител от партията Делян Пеевски. Той беше наказан след съглашение с държавното обвиняване за това, че през 2018 година е част от проведена незаконна група за да прави тероризъм и изнудване на територията на България и в чужбина. Георгиев и румънецът Дорин Йордаке, който е бил антимафиот в родината си, са поискали 12 млн. евро от Пеевски, с цел да махнат името му и това на Доган от фиктивен отчет на френските служби. Рекетьорите твърдели, че в него се казвало, че компанията “Булгартабак ” прави контрабанда, а с приходите се финансират терористичните организации “Ислямска страна ”, “Ал Нусра ”, ПКК и режимът на Башар Асад. Двамата декларирали, че разполагат с въпросния отчет на книжен и магнитен притежател и че могат “да спомагат и посредничат ” имената на Доган и Пеевски в него да бъдат махнати. Йордаке и Георгиев се признаха за отговорни и на 18 януари 2020 година подписаха съглашение със Спецпрокуратурата. Чужденецът получи 8 месеца решетки, а нашенецът - 6 месеца. Присъдите им бяха съвсем равни на времето, излежано от тях в ареста. Двамата са близки другари от години. Името на Георгиев се спрягаше и като скришен очевидец против Бойко Борисов след скандалния арест на някогашния министър председател.

Никога не е задържан
Къро от години живее в ЮАР


Снимка на Къро с ловджийски трофей.

Красимир Каменов - Къро е един от някогашните шефове на ВИС-2 и един от огромните наркобосове. От години живее в ЮАР, само че по-голямата част от легалния му бизнес е в България. Негова благосъстоятелност е борсата в Слатина, позната като “Къра ”.

През ноември 2022 година полицията извърши обиски там, както и в други негови обекти. Задочно му бяха повдигнати обвинявания за данъчни измами и укриване на приходи.

Проверена беше и компания “Мобайл ” АД, която държи 12 огромни паркинги в София. Там са били открити голям брой касови апарати, които не са свързани към Национална агенция за приходите.

Въпреки скандалната биография, която има Каменов, компанията на неговата брачна половинка - “Омега 69 ” се снабди без проблеми с лиценз от Министерство на вътрешните работи за охранителна активност, който ѝ разрешава да търси и да наблюдава всевъзможни хора изцяло законно. Преди години Къро, който беше обвързван с “бандата на чуковете ” пое контрола над по-големите канали за контрабанда, по които в страната ни влизат цигари от някогашни руски републики и от Турция. Името на Каменов се свързва и с някогашния началник на престъпна полиция на Второ РПУ в София Любомир Иванов, с който били близки. След напускането на полицията той се занимавал с цигарите на Къро. Иванов беше убит на 21 март м. година пред дома си в София., подозиран е, че се е занимавал с контрабанда на цигари. Въпреки че е разработван за голям брой закононарушения, Каменов до момента не е бил задържан и не е лежал и ден зад решетките.

Варненски архитект на футуристични здания
Тони Парфюма заловен със наследник буркан в колата


Тони Парфюма предпочитал другия си прякор - Тони Мафията.

Антон Иванов, с изключение на прякора Тони Парфюма, е прочут измежду варненци и като Тони Мафията. Но не тъй като е кой знае какъв нарушител, а тъй като се изживява като част от “големи игри ”. По негови думи той е проектант и непрестанно разправя, че строи големи футуристични здания, само че никой не е виждал неговите въздушни кули, споделят познатите му.

Тони Парфюма стана прочут на 7 юли на м. година, когато беше арестуван при отвод да спре за полицейска инспекция на кръстовището на бул. “България ” и ул. “Пушкин ” в София. Служителите на реда открили, че мъжът е карал със удостоверение за ръководство с изминал преди година период на годност. Твръдеше, че в автомобила му “Фолксваген Артеон ” е открита лампа на НСО, която при задържането Тони се опитал да смъкна. Според показанията на охранители и водачи, Тони Иванов бил непосредствен другар на Асен Василев и тези изказвания останаха да висят без надеждно опровергаване, тъкмо както се случи с изказванията за среща на Кирил Петков и Лена в особено наета квартира.

Познати на Тони споделиха, че той надали ще остане за дълго в Испания, където може да го застигне Европейска заповед за арест, а по-скоро към този момент е в Дубай, където да се развихри като архитект на футуристични здания.
Главният прокурор Иван Гешев пред публицисти: Ето това е „ превзетата страна “


Като основен прокурор няма да разреша освен да се засягат ползите и сигурността на народа, само че и на магистрати и служебни чиновници, да бъдат заплашвани и върху вътрешните им убеждения да се оказва напън. Мафията - симбиозата сред престъпни престижи, наказани лица и такива, търсени от Интерпол, известни на обществото лица и организации, дружно се борят против институциите и против страната в несъгласие с интереса на хората. Това не го споделям аз към този момент, това го споделят доказателствата по делото, които виждате.

Може би виждате това, което медиите назовават “завладяната страна ”. И у мен пораждат доста въпроси, за които съм сигурен, че сътрудниците от Софийска градска прокуратура, спазвайки законите и Конституцията на страната, ще създадат всичко допустимо да потърсят отговори. Видяхме на едно място ВТБ и огромни числа в милиони евро ръкописен текст. Ако ВТБ е съветската банка, която е в санкционния лист на Съединени американски щати и е била съучастник в КТБ - по какъв начин това кореспондира със зловредното съветско въздействие и заплащането от някои лица, посочени като Цецо от Белград, на лобисти. Дали това не е работа на това зловредно съветско въздействие, организации и структури, които опонират на нашите съюзнически задължения и евроатлантически сътрудници. ДАНС би трябвало да даде отговори дали това е по този начин и какви дейности ще се подхващат.

Това, което виждам, е проведена офанзива на олигарси, мафията против държавни институции, против страната, най-много против ползите и сигурността на българските жители. Сигурен съм, че министър Демерджиев и Министерство на вътрешните работи също ще извършат съответните инспекции, с цел да се откри по какъв начин кореспондира това, което има като доказателства по делото, опити за събрани 400 000 за премахване на полицейски чиновници, при положение - на ръководителя на бранш “Тежки закононарушения ”. Тези въпроси стоят и пред служебното държавно управление и което и да е последващо държавно управление, в това число и пред бъдещото Народно заседание. Какво ще създадат те, с цел да защитят ползите на хората и на държавността в страната, не на институциите?

Няма да разясня за неограничения запас, което е ласкателно за моята персона, значи съм оценен уместно, в случай че разрешите да се пошегувам. Но разумният въпрос, който поражда е какво би коствал един закон за закриване на профилираните структури? Може би господин Зарков би трябвало да отговори дали някои проектозакони, които са очевидно противоконституционни, са писани в Министерство на правораздаването или някъде на друго място и по-късно да са преписани от предходния законопроект, направен от една друга политическа мощ.

От своя страна мога да кажа, че в партньорство с Министерство на вътрешните работи и на всички правоохранителни структури, на които не са им безразлични ползите на хората, ние ще създадем всичко допустимо да си свършим работата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР