Откриха части от тялото на Кашоги в кладенец Части от

...
Откриха части от тялото на Кашоги в кладенец Части от
Коментари Харесай

Откриха части от тялото на Кашоги в кладенец

Откриха елементи от тялото на Кашоги в бунар
Части от тялото на саудитския публицист Джамал Кашоги са открити в бунар в градината на резиденцията на Генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул. Това изказване беше направено от ръководителя на турската опозиционна партия Родина, Догу Перинчек, заяви порталът Хаберлер.

"Властите откриха елементи от тялото Кашоги в бунар в генералното консулство на Саудитска Арабия", сподели той.

БГНЕС напомня, че Джамал Кашоги изчезна на 2 октомври, откакто влезе в саудитското консулство в Истанбул.

След повече от две седмици безмълвие Саудитска Арабия призна, че Кашоги е бил погубен в консулството, само че обясненията на кралството са оценени даже от неговите съдружници като спорни и незадоволителни.

Случаят концентрира вниманието върху саудитския престолонаследник Мохамен бин Салман, който е отпред на новата промяна в ръководството на кралството, само че в този момент е изправен пред поток от обвинявания – отричани от Рияд - че е заповядал убийството на коментатора на в. "Вашингтон пост".

Американският президент Доналд Тръмп, който се опълчи на натиска за ограничение на продажбите на оръжие на Саудитска Арабия, в началото сподели, че версията на събитията на Рияд е надеждна, само че по-късно упрекна кралството, че лъже.

Турският проправителствен ежедневник "Йени Шафак" съобщи, че саудитският чиновник по сигурността Махер Абдулазиз Мутреб, хипотетичният лидер на интервенцията, се е обаждал на Бадер ал Асакер, шефа на кабинета на престолонаследника, "четири пъти след убийството". Освен това, съгласно „ Йени Шафак “, Кашоги е разговорял с принц Мохамед бин Салман по телефона преди печалното си влизане в консулството. Принцът го помолил да се прибере в Саудитска Арабия, което предложение Кашоги отхвърлил с аргумента, че животът му ще бъде изложен на заплаха. „ Кръгът се стеснява към престолонаследника “, гласи едно заглавията.

Абдулкадир Селви, чиито мнения във в. "Хюриет" деликатно са следени за индикации за мисленето на Ердоган. Авторът съобщи това, което назовава нови детайлности, и сподели, че принц Мохамед би трябвало да поеме отговорност.
 Турски специалисти оглеждат саудитското консулство в Истанбул за следи от убийството на Кашоги Турски специалисти оглеждат саудитското консулство в Истанбул за следи от убийството на Кашоги / БГНЕС
Селви споделя, че Кашоги е удушен от екип саудитски убийци, което е било осъществено за към осем минути.. Тогава Салах Мохамед ал-Тубайги, подполковник в саудитската правосъдна медицина, нарязал тялото на 15 части, до момента в който слушал музика.

През последните седмици турски медии и публични представители, говорейки пред задгранични медии, излязоха с изказвания, че звукозаписи удостоверяват, че Кашоги е бил малтретиран педи да бъде обезглавен, макар че няма съответни доказателства за съществуването на записите. Няколко висши членове на Републиканската партия на Тръмп обявиха, че имат вяра, че принц Мохамед– който има има близки връзки със зетя на президента и негов консултант Джаред Кушнер - е обвързван с убийството.
 Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман / БГНЕС
Ердоган към този момент се въздържа непосредствено да уточни обвинително с пръст към Рияд и съгласно анализаторите избира да одобрядва приключване на инкриминираща информация до проправителствени медии, с цел да оказва напън върху кралството.

Два пъти е провел телефонни диалози с крал Салман за рецесията, като някои анализатори настояват, че Ердоган се пробва да резервира връзките сред Турция и Саудитска Арабия посредством застаряващия монарх, като в същото време в профил властния му наследник, принц Мохамед.

Рияд в събота най-накрая призна, че Кашоги е умрял в консулството – хвърляйки виновността за това върху скандал - и разгласи уволняването на петима висши чиновници и арестуването на 18 други в границите на следствие.

Саудитският външен министър Адел ал-Джубейр, някогашен делегат във Вашингтон и владеещ британски език, в неделя се появи по "Фокс Нюз", с цел да хвърли виновност върху "нечестна операция" от лица, които "надхвърлиха пълномощията си" и по-късно "се пробвали да го прикрият",

"Ние сме твърдо решени да разберем всички обстоятелства. И ние сме решени да накажем тези, които са виновни за това убийство", сподели той, като отхвърли всякаква връзка с престолонаследника.

Кашоги влиза в консулството на 2 октомври, с цел да получи документи преди идната му женитба с неговата турска избраница Хатидже Ченгиз, на която в този момент е обезпечена 24-часова защита съгласно турските медии.

Петима чиновници на саудитското консулство дадоха показания пред прокуратурата в понеделник, заяви Анадолската организация, като общо се чака изказвания по случая да създадат 22 задгранични и турски чиновници на консулството.

Междувременно немският канцлер Ангела Меркел сподели, че Берлин няма да изнася оръжия за Рияд „ при сегашната обстановка “,, макар че последния месец Германия утвърди оръжеен експорт на стойност 416 млн. евро за Саудитска Арабия.

В рядко срещано взаимно изказване Германия, Англия и Франция обявиха, че има „ неотложна потребност от изясняване “ на това какво се е случило с Кашоги и обясненията на Рияд би трябвало да „ бъдат подкрепени с обстоятелства, които да се смятат за надеждни “./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР