Откраднати са данните на повече от 380 хиляди клиенти на

...
Откраднати са данните на повече от 380 хиляди клиенти на
Коментари Харесай

The Independent: Откраднати са данните на повече от 380 хиляди клиенти на British Airways

Откраднати са данните на повече от 380 хиляди клиенти на British Airways, написа английският всекидневник The Independent. Авиокомпанията проверява " незабавно " кражбата на потребителските данни от уеб страницата си и прикани засегнатите клиенти да се свържат с банките или с доставчиците на кредитни карти. Между 21 август и 5 септември персоналните и финансовите данни на към 380 000 разплащателни карти, принадлежащи на клиентите, създали резервации " бяха компрометирани ", удостовери превозвачът.

Авиокомпанията добави, че е уведомила полицията, откакто откраднатите данни, които не включват данни за пътешестване или паспорти, са взети от ba.com и мобилното му приложение. На самолетната компания може да бъде наложена сериозна санкция от Службата на комисаря по информацията. Кибернетичната офанзива против TalkTalk през 2015 година, която засегна на половина по-малко клиенти, докара до рекордните 400 000 лири санкция.

Щетите по репутацията могат да бъдат по-сериозни. Нарушението на данните не е обвързвано с " спирането на електрозахранването ", което провокира срив на осведомителните системи на самолетната компания през май 2017 година и анулирането на стотици полети през почивните дни. Този случай ще докара до усещане, че превозвачът има съществени дефекти в киберзащитата.

" Пробивът е спрян и уеб сайтът ни работи обикновено ", се споделя в изказване на самолетната компания. " British Airways комуникира със засегнатите клиенти и съветваме всички клиенти, които имат вяра, че може да са били наранени от този случай, да се свържат с банките или доставчиците на кредитни карти и да следват рекомендациите им. Говорител съобщи пред вестника, че нарушаването е открито, когато " трета страна видя необикновена активност и ни осведоми за това ". " Ние неотложно действахме, с цел да решим казуса и започнахме следствие незабавно, " обявиха от компанията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР