Открадната или изгубена лична карта, която е била обявена за

...
Открадната или изгубена лична карта, която е била обявена за
Коментари Харесай

Загубени или откраднати лични документи ще остават невалидни, дори ако ги открием

Открадната или изгубена персонална карта, която е била оповестена за невалидна, няма да може да се афишира още веднъж за годна. Това взеха решение депутатите, приемайки на първо четене измененията в Закона за персоналните документи. " За " законопроектът, внесен от Министерски съвет, гласуваха 93-ма депутати, без " срещу "  и " въздържали се ". 

Целта на признатите промени е да се прекрати практиката в случай че документи за идентичност към този момент един път са оповестени за невалидни и това е отразено в осведомителната система на Министерство на вътрешните работи, да бъдат възстановявани като годни след отпадане на повода, заради която са били оповестени за невалидни. По този метод ще се реализира сходство на информацията за документите, налична в осведомителната система на Министерство на вътрешните работи, на Интерпол и на Шенгенската осведомителна система. 

Предвижда се и опция документи за идентичност да бъдат обявявани за невалидни, в случай че по длъжностен път е получена информация за подправена идентичност, както и по категорично искане на лицето, в случай че то има подозрение, че с данните му е злоупотребено. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР