Откраднат автомобил, обявен за издирване, стои 3 години на наказателен

...
Откраднат автомобил, обявен за издирване, стои 3 години на наказателен
Коментари Харесай

Откраднат автомобил седи 3 години на наказателен паркинг

Откраднат автомобил, разгласен за търсене, стои 3 години на углавен паркинг в " Дружба ", без никой да го открие. Собственикът му получава писмо, от което схваща, че колата му ще бъде предадена за скрап, а също така дължи 16 хиляди лв. за паркинг. Как автомобилът стига до наказателния паркинг и къде се губи връзката сред полицията и Центъра за градска подвижност ревизира Карина Караньотова.

София

На 26 октомври 2014-а година Димитър Радев и брачната половинка му паркират лекия си автомобил в центъра. Отиват за малко до НДК и когато се връщат, откриват, че колата им е открадната. На мястото идват чиновници на 4-то районно ръководство.
Димитър Радев: " Обиколиха тука в близост двама младички полицайчета, няма, колата я няма. И оттова отидохме в 4-то районно. "
Полицията разполага с видеозапис на закононарушението. Образуваното досъдебно произвеждане е прекъснато след няколко месеца, тъй като крадецът не е хванат. След три години обаче, най-изненадващо, притежателят получава писмо от администрацията на регион " Искър ".
" Г-н Радев, явете се в тримесечен период на наказателния паркинг, намиращ се в " Дружба 1 ", с цел да си приберете колата. "
Това е наказателният паркинг в квартал " Дружба ", на който автомобилът на Димитър Радев престоява близо три години. Оказва се, че пенсионерът дължи 16 хиляди лв. за углавен паркинг, а колата му е открита по разпоредба на столичния инспекторат за излезли от приложимост транспортни средства. След тази странна развръзка Димитър Радев написа тъжба до Центъра за градска подвижност, а му дават отговор, че дългът му е банален и ще му върнат колата. Пенсионерът я предава за скрап и взима 230 лв.. Тук поражда въпросът допустимо ли е от Столична дирекция на вътрешните работи през цялото това време да не схванат, че оповестената за търсене кола чака да бъде открита под моста на бул. " Брюксел "?
Румяна Милова, шеф на дирекция " Паркиране и гаражи ", Център за градска подвижност: " Структурите на Столична дирекция на вътрешните работи имат достъп до нашия програмен продукт и във всеки един миг те могат да ревизират кои коли са при нас на углавен паркинг. "
Дали в този случай е осъществена сходна инспекция, не можахме да разберем, тъй като Столична дирекция на вътрешните работи отхвърлиха да приказват по случая. Причината е, че още се прави инспекция по случая.

Цялата история за автомобила на Димитър Радев, гледайте довечера в Абсурдите с Българска национална телевизия 2 от 21:45.
Абсурден случай с откраднат преди 3 години автомобил - 20.12.2017bnt2.bnt.bg/bg/a/absurden-sluchay-s-otkradnat-predi-3-godini-avtomobil-20122017
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР