Откраднал чанта с всичките лични документи на водача, както и

...
Откраднал чанта с всичките лични документи на водача, както и
Коментари Харесай

Челеко от бургаския кв. Победа се представи за редовен клиент и обра таксиметров шофьор

Откраднал чанта с всичките персонални документи на лидера, както и сумата от 910 лева

Бургаски таксиметров водач бе обран по сръчен метод от безочлив апаш в кв. Победа. За случилото се вечерта на 21 септември съобщия самият потърпевш за Флагман - 50-годишният Станимир П. Той е лидер към известна компания за таксиметров транспорт в морския град и постоянно извършва курсове към кв. Победа, на характерен адрес и за клиент, който през годините се е потвърдил като прецизен.

„ Пристигнах на адреса за постоянния ни клиент - курс, който съм изпълнявал десетки пъти. Стоях заключен в колата, тъй като знам защо става въпрос, бил съм в редиците на Министерство на вътрешните работи през годините. Към мен се приближи мъж на забележима възраст сред 24 и 26 година и ми сподели, че той чака за поръчката, помоли ме да влезе и съумя да ме заблуди. Още сега, в който влезе в колата, сграбчи от поставката сред двете предни седалки чантата и побягна ”, стартира описа си Станимир П. пред Флагман. Той акцентира, че е реагирал бързо поради полицейските си инстинкти и излязъл също от колата, започвайки да вика, че ще стреля със законно притежаваното си оръжие.

Крадецът се е стреснал и пуснал част от „ плячката ”, само че в него останали всички персонални документи на таксиметровия водач, както и сумата от 910 лева Водачът позвънил мигновено на тел. 112 и на място дошъл патрул от Първо районно управление (на МВР). В региона, намиращ се на ул. „ Индже Войвода ”, има няколко охранителни камери, които са снимали цялата обстановка, само че досега арестуван няма, оплака се таксиметровият водач.

„ По мои канали открих, че крадецът е изхарчил взетата сума още същия ден - за опиати. Той е с прякор Челеко и целият квартал е пропищял от него. През връзката ми в квартала, още на идващия ден различен човек донесе документите ми, само че не и паричната сума ”, сподели Станимир.

По данни на Флагман въпросният Челеко е на 26 години и има богато престъпно минало със серия от рецидиви. В началото на лятото е излязъл от Бургаския затвор, откакто е излежал 4-годишна ефикасна присъда, която не е имала резултат върху държанието му. Сега пък са му кумулирани няколко закононарушения и следва още веднъж да бъде съден, като включително не влиза казусът с обрания таксиметров водач.

„ Подал съм тъжба на всички места. Днес ревизирах дали има арестуван, защото никой не ме е уведомил, и ми споделиха, че въпросният бил арестуван от чиновници на Пето районно управление (на МВР) и бил в карцера. Но подобен там няма. Престъплението бе осъществено на 21 септември, 5 дни по-късно, към момента не знам дали е арестуван, към момента не съм викан за разпознаването и не знам какво се случва ”, акцентира потърпевшият Станимир П.

Челеко, който е с ромски генезис, е висок към 170 см, слаб, с брада. Жителите на кв. Победа безусловно живеят под стрес поради деянията му, които включват обири и грабежи. Таксиметровият водач е безапелационен, че бавните процедури убиват цялото следствие, а в същото време един рецидивист и нарушител продължава с незаконните си действия.

Проверка на Флагман удостовери истинността на случилото се към 20:30 ч. на 21 септември в бургаския кв. Победа. Жалба е подадена към Първо районно управление (на МВР) и по непотвърдени данни причинителят е арестуван, като следва да му бъде повдигнато обвиняване.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР