Откраднаха 13 бронзови камбани от мемориала на адмирал Ушаков на

...
Откраднаха 13 бронзови камбани от мемориала на адмирал Ушаков на
Коментари Харесай

Крадецът на камбани от нос Калиакра е открит и задържан

Откраднаха 13 бронзови камбани от мемориала на адмирал Ушаков на нос Калиакра. Едва пет са останали – тях злосторниците не са съумели да откачат. Открити ли са причинителите и ще бъдат ли осъдени?

„ На 7 юли тази година е получен сигнал от шефа на Исторически музей „ Каварна “ за открита липса на 13 камбани. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни дейности. В рамките на по-малко от 48 часа откраднатите камбани са открити “, изясни старши контрольор Тихомир Шишков, който е шеф на охранителна полиция в РПУ-Каварна.

Той разясни още, че те са открити в пункт за изкупуване на черни и цветни метали във Варна. Установен е и причинителят на действието, който е арестуван. Самите камбани все още се съхраняват в склад за материални доказателство. Вече е формирано и досъдебно произвеждане.

„ Всяка година в разгара на летния сезон ние заваряване камбаните към куките. Това значи, че крадецът е пристигнал квалифициран с принадлежности за тяхното разглобяване. Вероятно нещо е тормозило причинителят и по тази причина пет от камбаните са останали, въпреки да са били готови за събаряне “, сподели от своя страна е шефът на музея Пенко Георгиев.

Той показа също по този начин, че камбаните са неповторими със характерни надписи. Точно това евентуално е спомогнало и за тяхното отриване.

След привършване на следствените действия те ще бъдат сложени още веднъж. Вероятно ще се постави и видеонаблюдение, с цел да не се стига до следващо посягане.

 

Източник bTV

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР