Отказванията на Рафаел Надал и Анди Мъри от турнира в

...
Отказванията на Рафаел Надал и Анди Мъри от турнира в
Коментари Харесай

Григор Димитров е единственият от Топ 20, който ще играе в Бризбън

Отказванията на Рафаел Надал и Анди Мъри от шампионата в Бризбън видимо смъкна равнището на шампионата. В столицата на щата Куинсленд по традиция се събират доста от най-силните тенисисти в света, тъй като конкуренцията е доста комфортна като последна преди Australian Open.

 Григор Димитров започва с победа на двойки в Бризбън
Григор Димитров започва с победа на двойки в Бризбън

Българинът и американеца Райън Харисън се постановиха над Лейтън Хюит и Джордан Томпсън

Сега уредниците се постараха и видимо бяха обезпечили състав от най-висока категория. За тяхно страдание измежду деклариралите присъединяване попадаха тенисисти, които през последните месеци се оплакваха от травми. Първо японецът Кей Нишикори разгласи, че ще пропусне конкуренцията. След него международният №1 Рафаел Надал, а в последния миг и Анди Мъри се отдръпнаха и шампионатът осиротя откъм участници в Топ 20.

Домакините пропуснаха комфортен миг да напрявят лидер на долната част на схемата своя съотечественик Ник Кириос, който е най-високопоставеният участник след Григор Димитров. В момента австралиецът е под №21 в ранглистата на АТП. Ако Мъри се беше отдръпнал преди жребия Кириос щеше да е №2, само че шотландецът обичайно за себе си реши да взе участие в рекламата на шампионата.

Евентуалният полуфинал на Димитров се чака да бъде с Кириос, който преди този момент би трябвало да се оправи със своя съотечественик Матю Ебдън и спечелилия от двойката Орасио Себайос (Аржентина) - Александър Долгополов (Украйна).

В долната част на схемата №4 канадецът Милош Раонич е най-високо поставеният, който продължава. Той е победител от 2016 и нищо чудно двамата вдигнали трофея през последните две издания - Димитров и Раонич да дефинират спечелилия в неделя. Като най-големи съперници на канадеца се обрисуват №8 Миша Зверев (Германия) и сътрудникът на двойки на хасковлията Райън Харисън (САЩ).

 Анди Мъри предстоящо отхвърли да играе в Бризбън
Анди Мъри предстоящо отхвърли да играе в Бризбън

Шотландецът продължава да се оплаква от травма в бедрото

Двубоят на Григор Димитров с спечелилия от мача Петер Полански - Джон Милман не попада в оповестената стратегия за на следващия ден. Това значи, че българинът ще се появи на " Пат Рафтър Арена " в четвъртък. И като подложен под №1 най-вероятно ще закрие програмата с късния мач започващ не по-рано от 12:30 часа българско време.

Програма за осминафиналите на Brisbane International 2018:
Григор Димитров (България) 1 - Петер Полански (Канада) кв./ Джон Милман (Австралия) УК - четвъртък
Кайл Едмънд (Великобритания) - Хьон Чун (Южна Корея) - четвъртък
Ник Кириос (Австралия) 3 - Матю Ебдън (Австралия) - сряда
Орасио Себайос (Аржентина) - Александър Долгополов (Украйна) - сряда
Миша Зверев (Германия) 8 - Майкъл Мох (САЩ) кв. - сряда
Алекс де Минаур (Австралия) УК - Милош Раонич (Канада) 4 - сряда
Денис Истьомин (Узбекистан) - Джаред Доналдсън (САЩ)
Райън Харисън (САЩ) - Яник Ханфман (Германия) ЛЛ

 Снимка 270854
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР