Отказът за започване на преговори със Северна Македония от страна

...
Отказът за започване на преговори със Северна Македония от страна
Коментари Харесай

Проф. И. Илчев за С. Македония: Франция иска първо Сърбия да влезе в ЕС

Отказът за започване на договаряния със Северна Македония от страна на Европейски Съюз е неточност. Желанието на Франция е първо Сърбия да влезе в Европейски Съюз, а едвам по-късно Северна Македония и Албания.
Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия историкът проф. Иван Илчев, който е член на комисията по исторически въпроси сред България и Северна Македония.

По думите му френската политика в този район постоянно е била като съветската.

Той разяснява и работата на самата комисия: Истината е, че още на втория ден зациклихме за следващ път по въпроса за Гоце Делчев. Трудно е да се приказва за хора, които не те чуват, посочипроф. Иван Илчев.

Проблемът е там, че до момента в който нашата комисия е единна в своите възгледи, то от македонска страна комисията е разграничена на две групи – едната е по-умерена, а другата просто е зациклила на едно място и не желае да помръдне и това се дължи на дългата и ефикасна агитация, която е била упражнявана против нас, българите, добави проф. Илчев.

След случилото се през вчерашния ден и свикването на предварителни парламентарни избори в страната аз към този момент не виждам ярко бъдеще за нашата комисия, макар че има прочут прогрес, защото най-малко признаха, че Самуил е бил български цар, сподели още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР