Отказът от Временна комисия за меморандума с Gemcorp и IP3

...
Отказът от Временна комисия за меморандума с Gemcorp и IP3
Коментари Харесай

Делян Добрев: Зад Gemcorp стоят руски олигарси

Отказът от Временна комисия за меморандума с Gemcorp и IP3 Corporation ускорява подозренията ни. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Делян Добрев по време на брифинг в Народното събрание.

" Тази заран болшинството отхвърли предлагането на ГЕРБ да се сътвори анкетна комисия във връзка подписания меморандум сред българското държавно управление и компания. Причината да желаяме такава анкетна комисия беше, че обикновена инспекция в обичаната търсачка на властта - Google, демонстрира, че зад тази компания са стоели съветски олигарси. Има доста терзания по този въпрос ", сподели още Добрев.

Той попита дали тази компания ще получава средства от Плана за възобновяване и резистентност, както и дали ще й дадат държавна земя.

" Фактът, че през днешния ден отхвърлиха да създадем такава комисия, ускорява нашите подозрения. Още повече, че този отвод беше изработен доста нескопосано с опит да бъде неглижиран този въпрос. Подписаният меморандум беше съпоставен надали не с паметна бележка. Това е документ, който е с по-малка стойност даже от протокол. Ние протокол не сме виждали да се подписва в Гранитна зала на Министерски съвет. Подписването на този меморандум в наличието на премиера, не е по никакъв начин безобидна работа ", съобщи още Добрев.

Делян Добрев съобщи, че няма да сезират прокуратурата. Според него анкетната комисия е отказана, с цел да не се стигне до отчет, който по-късно да отиде в обвиняването.

Депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Александър Ненков регистрира, че всички положителни пожелания са били, че ще бъде по-прозрачно. По думите му тази бистрота отива в канала и към момента народните представители не са виждали Плана за възобновяване. " Прибавяйки и този меморандум, считаме, че това буди съществени терзания ", сподели още Ненков. Той съобщи, че ГЕРБ желае да разбере по какъв начин тази компания е била определена, каква е нейната история и какви са уговорките на нашата страна.

Според него министър-председателят не идва в Народно събрание и ръководещото болшинство го крие по всевъзможен метод.

Томислав Дончев от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили попита има ли връзка тази инвестиция с плана за акумулатори в Националния проект за възобновяване и резистентност.

" Това е симптоматика за нещо друго. В началото на мандата това държавно управление пристигна със самохвалните анонси за честност, бистрота, парламентаризъм. Три месеца по-късно - нито има честност, нито има бистрота, нито има парламентаризъм. Последните седмици поставяме неистови старания, с цел да могат народните представители и цялото общество да чуят от министър-председателя какво се случва. Започваме с по този начин наречения форсмажор, минаваме през политическите репресии, в този момент този въпрос - отговор няма. Тази власт оглуша. Тя е глуха. Тя не чува нищо с изключение на личната си агитация. Най-лошото в този поминък е с изключение на да паднеш жертва на нечия непозната агитация, да си жертва на личната си агитация ", добави още Томислав Дончев.

Той отговори на въпрос по отношение на оповестеното от Демократична България начало на съвещания в Народно събрание за предоставяне на мандат на държавното управление да даде оръжия на Украйна. " Позицията е изразявана нееднократно - в границите на нашите благоприятни условия ние би трябвало да окажем помощ от всевъзможен вид ", сподели Дончев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР