Отказът на Украйна от влизане в НАТО и ЕС и

...
Отказът на Украйна от влизане в НАТО и ЕС и
Коментари Харесай

Москва: Украйна да се откаже от влизане в НАТО и ЕС

Отказът на Украйна от влизане в НАТО и Европейски Съюз и връщането към неутралния извънблоков статут е едно от изискванията за реализиране на мир. Това съобщи в изявление за ТАСС съветският заместител външен министър Михаил Галузин.

Заместник-министърът означи, че методът на Русия към уреждането на спора в Украйна не се е трансформирал, той включва „ отбрана на жителите на Донбас, демилитаризация и денацификация на Украйна и премахване на произлизащите от нейната територия закани за сигурността на Русия “.

„ Убедени сме, че уреждането на спора е допустимо единствено при преустановяване на бойните дейности от страна на украинската войска и на доставките на западно оръжие. За постигането на повсеместен, обективен и дълготраен мир Украйна би трябвало да се върне към неутралния извънблоков статут, записан в декларацията за държавния ѝ суверенитет от 1990 година и да се откаже от присъединение към НАТО и Европейски Съюз “, уточни Галузин. „ Трябва да бъдат приети новите териториални действителности, основали се в следствие от реализацията на правото на народите на самоопределяне. “

Заместник-министърът добави, че значим детайл от уреждането на рецесията е отбраната на правата на рускоезичните жители и националните малцинства.

Галузин съобщи, че офанзивата с безпилотни самолети против Кремъл на 3 май е била осъществена от Киев без единодушието на Запада. По думите на дипломата западните страни са решили да се въздържат от наказание на този акт и да замълчат.

Заместник-министърът добави, че Китай, който по думите на Галузин се пробва да върне Украйна на масата на договарянията, „ в действителност е осъдил терористичната офанзива на режима на Зеленски против Кремъл “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР