Отказът на Сиела Норма“ да достави допълнителни машини за изборите

...
Отказът на Сиела Норма“ да достави допълнителни машини за изборите
Коментари Харесай

Ива Митева: Поведението на Сиела Норма е опит за извиване на ръце

" Отказът на „ Сиела Норма “ да достави спомагателни машини за изборите при заложената цена от 6,5 млн. лв. е опит за извиване на ръце ", изрично съобщи в студиото на БТВ за предаването " Тази събота " към този момент някогашният ръководител на 45-тото Народно заседание. Тя добави, че листите на „ ИТН “ към момента не са подготвени и не знае дали ще бъде част от тях .
Митева уточни, че се надява Централната изборна комисия (ЦИК) да разбере истината по отношение на цената на спомагателните машини за идния избор и за какво компанията снабдител „ Сиела Норма “ е отказала да сигури поръчаните бройки при заложената цена от 6,5 млн. лв.. По думите ѝ, поръчаните машини за предходните избори са коствали 43 000 000 лв., а цената е избрана от Министерския съвет . „ Никой не знае по какъв начин се е стигнало до тази сума. ЦИК просто е подписала един контракт и е гласувала тази цена. Разбирам, че даже самите представители на „ Сиела Норма “ не могат да обяснят по какъв начин се е стигнало до това. Според мен тук имаме едно извиване на ръце от компанията , тъй като е ясно, че първите машини са доставени от тях и е обикновено и останалата част да се вземат отново от там “, посочи Митева.
 Ива Митева стана лекар със отбрана на смесената изборна система Ива Митева стана " лекар " със отбрана на смесената изборна система
Председателят на 45-ия парламент Ива Митева отбрани през днешния ден в Института за страната и правото при Българска академия на науките докторска дисертация на тематика " Смесен...
Тя уточни, че не приема рецензиите, отправени към смяната на Изборния кодекс за този избор и 100-процентовото машинно гласоподаване. Направените промени следваха от измененията на ГЕРБ, направени през 2020 година Най-съществената от тях беше смяната, обвързвана с гласуването на българските жители в чужбина. По отношение на машинното гласоподаване, то е въведено през 2019 година Тогава и самият Борисов заявяваше, че би трябвало да се вкара и е нелепост да се гласоподава и с хартии, и с машини “, разяснява Ива Митева.
Медията е потърсила гледната точка и на „ Сиела Норма “, само че към този момент от компанията отхвърлят обществени участия. Преди дни Митева стана лекар в Института за страната и правото на Българска академия на науките с дисертация за въвеждането на смесена изборна система. В труда си тя предлага 1/3 от депутатите да се избират мажоритарно, а останалите 2/3 – съразмерно, с кандидатски листи и преференции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР