Отказът на Денков да се огъне под натиска на ДПС-ГЕРБ

...
Отказът на Денков да се огъне под натиска на ДПС-ГЕРБ
Коментари Харесай

ББ и ДП затънаха в своя нескопосан сценарий. Сега хем са зад МВР министъра, хем трябва да искат оставката на кабинета

Отказът на Денков да се огъне под натиска на ДПС-ГЕРБ за анулация незабавно на дерогацията на Лукойл идва в основен миг за оцеляване не на държавното управление, а на алтернативата на нашата олигархия.
От една страна, този отвод прави нелепи нестихващите рецензии и техните създатели, че Пеевски управлявал.

От друга страна, ПП-ДБ контраатакуваха с поискана оставка на Министерство на вътрешните работи министъра с ясната цел да покажат, че не е техен и да провокират ДПС-ГЕРБ да откажат.
И в този момент Директива за птиците и ББ хем са зад министъра, хем би трябвало да желаят оставката на държавното управление. И затънаха в своя неблаговиден сюжет.
Няма и помощен разказ за публиката на услужливите им медии, тъй като и те към този момент не могат да продадат големия звук, който Директива за птиците и ББ сътвориха поради някакъв “евроатлантизъм ”. Всичко това – след има-няма седмица, когато Пеевски твърдеше, че в сглобката няма проблеми и даже ще изкара мандата.
Просто тъй като Директива за птиците и ББ имат нула меродавност – всеки естествен човек знае, че за никакъв евроатлантизъм не става дума при тематиката за дерогацията, а за пробутване на персонални в комбиниране с партийни ползи.
Дали тази устремност за ултиматум не е злоба към Политическа партия за газовата им такса против Газпром, от която ДПС-ГЕРБ изгоди не видяха, само че щета Газпром несъмнено? Или сагата с Лукойл би трябвало да запази и разшири ползите им в донорския нефтен бизнес, след попадане на близка тяхна компания в черен украински лист? Може би няма да стане ясно.
Но е ясно, както прочут мъдрец бе споделил, че олигархията може да съществува единствено като непрекъснато основава непряк звук, който да отклонява обществото от решение на огромните му проблеми – сътворени точно от олигархията. Т.е сказки като тази с дерогацията – която тематика не бе повдигната от тези херои нито един път на президентския кабинет, а в този момент през ден на Денков – е точно част от сюжета за шума. За да няма време за другите значими промени до края на мандата на Денков, които хем биха донесли точки на ПП-ДБ, хем биха отслабили захвата на ДПС-ГЕРБ.
А логиката зад това е отново добре разказана от създателя на стоманения закон на олигархията – Роберт Микелс:
“Опитите на демократичните партии да държат виновна олигархията се провалят, защото с властта за олигархията идва и способността да награждава лоялността (на която се държат ГЕРБ и ДПС), да управлява информацията за политическите процеси (медийните бомби с вътрешна информация) и процедурите, които демократичните организации следват при взимане на решения (изборния процес) – като всички те обезпечават “демократични решения ” в интерес на олигархията. ”
Този път обаче май механизмът й засече.

Коментарът е оповестен във фейсбук профила на Евгений Кънев. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР