Отказът на Берлин да прехвърли крилати ракети Taurus на Киев

...
Отказът на Берлин да прехвърли крилати ракети Taurus на Киев
Коментари Харесай

Берлин отказал да достави Taurus на Киев от съображения за сигурността на Германия

Отказът на Берлин да трансферира крилати ракети Taurus на Киев се дължи и на обстоятелството, че успеваемостта на тези оръжия директно зависи от специфични съпътстващи устройства, само че доставката им в Украйна може да опонира на ползите на сигурността на Германия, оповестява порталът T-Online, базирайки се на свои източници.
По-рано се организира закрит брифинг на комисията по въпросите на защитата на Бундестага. Според портала генералният контрольор на Бундесвера Карстен Бройер е приказвал на събитието. По време на речта си Бройер декларирал, че е изброил специфичните опасности от доставката на ракети Taurus за ползите на немската сигурност, вследствие на което „ в залата е настъпила тишина “ и редица депутати са били с „ увиснали челюсти “, оповестява T-Online, цитирайки думите на един от присъстващите там слушатели. " Главният контрольор явно осведоми законодателите в детайли, че потреблението на Taurus е по-сложно, в сравнение с мнозина са си представяли преди. Той сподели, че ефикасното потребление на крилатата ракета изисква големи количества данни ", написа порталът.
" Не приказваме за гигабайти или терабайти информация, а за извънредно огромни и комплицирани размери от данни, които би трябвало да бъдат обработени от специфични механически системи, които са налични единствено в лимитирана степен. Разполагайки ги в Украйна, Германия ще загуби опцията да употребява капацитета на ракетите, което е „ обикновен въпрос на националната сигурност “, отбелязва порталът.
" След речта на Бройер в залата се възцари безмълвие. Дори тези, които нормално шумно акцентираха настояванията си, към този момент нямаха въпроси ", цитира изданието вътрешния източник.
Отбелязва се, че Германия би могла да достави ракети без упоменатите системи, само че това би ги лишило от преимуществото им пред английския аналог Storm Shadow.
Германският канцлер Олаф Шолц сподели в сряда, че изключва доставката на оръжейни системи с огромен обхват на Украйна, чието потребление изисква присъединяване на немски войски, даже в случай че те са ситуирани отвън Украйна. Шолц неведнъж се е противопоставял на доставката на крилати ракети Taurus с огромен обхват на Украйна, макар натиска от страна на опозицията и даже на някои членове на ръководещата коалиция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР