Отказът на България от предложената от Русия нова система за

...
Отказът на България от предложената от Русия нова система за
Коментари Харесай

Москва: Отказът на България да плаща в рубли ще доведе до по-високи цени на газа за хората

Отказът на България от препоръчаната от Русия нова система за възнаграждение на газа в рубли неизбежно ще докара до нарастване на цените за крайните консуматори. Това съобщи в изявление пред ТАСС шефът на Четвъртия европейски департамент на Министерството на външните работи на РФ Юрий Пилипсон.

„ Фактически, на българите се постановат съмнителни и скъпи схеми, от които ще печелят американски корпорации и всевъзможен тип медиатори. Увеличението на цените за крайните консуматори е неизбежно и няма никакви учредения да ни упрекват Русия)в потребление на „ газово оръжие “ както в този момент е съвременно “, съобщи той.

Пилипсон отбелязва, че в този момент България, която „ твърди, че е газов хъб за Балканите и цяла Европа, незабавно търси различни източници и траектории за импорт на синьо гориво “. „ Има обещания за компенсиране на недостига посредством закупуване на полутечен природен газ в Съединени американски щати и запазване на мощности на гръцкия терминал за приемането му “, добави той.

По думите на дипломата, през днешния ден Русия е очевидец на „ опитите на публична София да поеме мощния удар, който самите управляващи нанесоха върху българската стопанска система и обществена сфера, като участваха в антируските наказания посредством радикална интерпретация на съответните подходи на Европейския съюз, в това число отменяне на схемата за заплащане на природен газ, препоръчана от Русия “.

Пилипсон акцентира, че логаритъмът за заплащане на газ, препоръчан от Русия, е „ транспарантен и елементарен “. „ Много европейски компании към този момент сполучливо го употребяват. Българските управляващи би трябвало да решат дали да преминат към нова система за заплащане, с цел да получават гориво в точния момент, в цялостен размер и на рационална цена, или да се откажат от нововъведението в ущърб на елементарните жители и с цел да угодят на непознатия капитал. Що се отнася до Русия, то ние оставаме почтен и благонадежден снабдител. Необходимо е купувачите да се държат делово “, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР