Отказът да се предостави на руската страна и медиите списък

...
Отказът да се предостави на руската страна и медиите списък
Коментари Харесай

Захарова: Случаят в Буча е некрофилска инсценировка на Киев, Лондон и Вашингтон

Отказът да се даде на съветската страна и медиите лист на починалите в Буча демонстрира, че това е инсценировка, осъществена от Украйна благодарение на Съединени американски щати и Англия.

Това съобщи пред ТАСС формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

 

„ Липсата на отговор от съответните интернационалните организации на претенции от съветска страна и медии за даване на описи на убитите в Буча демонстрира, че в Буча е имало некрофилска инсценировка “, сподели Захарова. „ Това беше осъществено от киевския режим по напътствие и с присъединяване на американците и британците ".

 

Основата, съгласно дипломата, е „ провокацията на Третия райх в Немерсдорф през 1944 година “

 

Руският външен министър Сергей Лавров в изявление за предаването „ Голямата игра “ по Първи канал на 18 декември сподели, че Русия чака да стартира следствие след събитията в Буча или най-малко да получи лист с имената на жертвите, само че нищо не е направено.

 

По-рано Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) също избегна да отговори на въпрос на ТАСС по отношение на аргументите, възпрепятстващи самостоятелното следствие на събитията в Буча. Организацията не отговори на въпроса за опцията да изпрати специфична интернационална задача в Буча, която да събере всички нужни данни на място и да получи от украинската страна лист на хората, чиито тела са били заровени там.

 

През април 2022 година ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин разгласи образуването на наказателно дело след " украинска провокация " в Буча, Киевска област, по член 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация (публично разпространяване на умишлено погрешна информация за потреблението на въоръжените сили на Руската федерация). Той означи, че Министерството на защитата на Украйна, с цел да дискредитира съветския боен личен състав и умишлена, авансово планувана провокация, популяризирал видеозаписи сякаш от Буча в западни медии като доказателство за всеобщото заличаване на цивилни.

 

Тогава стана известно, в това число от изказванията на ръководителя на администрацията на Буча от 31 март 2022 година, че съветската войска е напуснала селището на 30 март.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР