Отказал е тест за наркотици35-годишен водач е задържан след преследване

...
Отказал е тест за наркотици35-годишен водач е задържан след преследване
Коментари Харесай

35-годишен с отнета книжка и чужди номера блъсна патрулка при опит да избяга

Отказал е тест за опиати

35-годишен лидер е арестуван след гонене в Русе, оповестиха от полицията в дунавския град. Мъжът карал кола с сложени непознати номера и освен това бил без брошура. При опит да избяга е блъснал патрулката.

Миналата нощ към 23:30 ч. екип чиновници от автопатрула на Второ районно управление (на МВР), движейки се по бул. Липник в гр. Русе, са видели сив лек автомобил с марка „ Мерцедес “, модел Е220 с русенска регистрация, да се движи с техническа нередовност /неработещ стоп/ и при доближаване /разминаване/ към него подхващат дейности за прекъсване и осъществяване на инспекция, като му подават звуков и светлинен сигнал, само че лидерът не спрял колата, а траял. Полицаите са го последвали, само че въпросният лидер траял да не се подчинява на звуковите и светлинни сигнали, подавани от униформения автомобил.

След гонене по улиците на кв. „ Здравец “, в последна сметка мерцедесът е открит в междублоковото пространство на блок „ Иван Кръстев “. Служебният автомобил е заградил изхода от междублоковото пространство, само че това още веднъж не е възпряло лидера и при последвалия от негова страна опит да премине около патрулката я удря, повреждайки ѝ предната ризница и предния похлупак.

Последвала е инспекция и изясняване на самоличността на лидера, както и документиране на нарушаванията му. За задачата е извикан за подпомагане екип на пътна полиция. Като водач на мерцедеса е открит мъж от Русе на 35 година, който е с отнето удостоверение за ръководство на МПС от 2014 година Освен това се е оказало, че не е притежател на колата с марка „ Мерцедес “, която ръководи, а поставените на нея регистрационни табели са издадени за друго МПС. 35-годишният мъж е бил поканен от униформените, с цел да му бъдат осъществени проби с механически средства, като инспекцията за алкохол е посочила негативен резултат, само че е отказал да бъде пробван за приложимост на опиати.

Започнало е следствие по случая, осъществен е оглед на местопрестъпление, формирано е досъдебно произвеждане, известен е дежурен прокурор. Водачът е арестуван за 24 часа от чиновниците на Второ районно управление (на МВР). Работата на полицията продължава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР