Отказах делба на Македония, това е казал лидерът на албанския

...
Отказах делба на Македония, това е казал лидерът на албанския
Коментари Харесай

Албански политик в Скопие: Отказах да деля Македония

Отказах подялба на Македония, това е споделил водачът на албанския Демократичен съюз за интеграция, който е бил част от държавното управление в Скопие, Али Ахмети, съобщи сръбският в. Блиц.

"Имах диалози с водещи фигури в живота на нашата страна. Получих предложение Македония да се раздели на две самостоятелни една от друга елементи: Западна – албанска, и Източна – славянска. Аз обаче изрично се противопоставих на това предложение ", е декларирал политикът.

Македонците към момента не са подготвени да признаят Александър Велики за грък

"Всяка една делба на Македония би била опасност и за албанците, и за македонците, и за всички нации в нашата страна. Ние имаме университет, нашият език е равнопоставен и можем да използваме албанските национални знаци ", е споделил още Ахмети. Политикът обаче не е показал нито по кое време, ни с кого е била обсъждана възможна подялба.

Албанците - над една четвърт от популацията на балканската страна са концентирани в северозападната част на Македония. Най-многобройното етническо малцинство има необятна автономност след подписването на Охридското съглашение през 2001 година

Скопие заличава Звездата на Вергина от обществени места

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР