Отказ на държавата да налее 15 млн. лв. в бюджета

...
Отказ на държавата да налее 15 млн. лв. в бюджета
Коментари Харесай

Връщат се глобите в софийския транспорт след отказ на държавата да покрие милионни Covid загуби

Отказ на страната да налее 15 млн. лева в бюджета на София за покриване на част от загубите за градския превоз от пандемията и дупка в приходите от билети за над 50 млн. лева са в дъното за връщането на санкциите за пътувания без билет от Нова година, откри инспекция на MediapooI.

Председателят на комисията по превоз в Столичния общински съвет (СОС) Карлос Контрера е изискал тази сума, само че от Министерство на финансите е дошъл отвод с претекст, че столичният превоз не е реформиран. Хаосът обаче е цялостен, тъй като в редица квартали на София няма пунктове за продажба на билети, водачите също не продават поради противоепидемичните ограничения. А на пунктовете на Центъра за градска подвижност се вият дълги опашки.

Шефът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев разгласи пред Mediapool, че приходите на ЦГМ са на минус 49 млн. лева в края на ноември, по отношение на година по-рано. За декември към загубата се чака да се прибавят още 4 млн. лева

От “Спаси София” показаха пред Mediapool, че решението на казуса е контрольорите неотложно да стартират още веднъж да продават билети, като са непрекъснато в транспортните средства. От там прибавят, че водачите на градския превоз би трябвало да са измежду първите, които ще бъдат имунизирани, и да стартират да продават билети.

МФ: Преди да желаете пари, реформирайте се
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР