Отказ да бъдат съгласувани нови 1056 декара защитени зони по

...
Отказ да бъдат съгласувани нови 1056 декара защитени зони по
Коментари Харесай

В Царево обсъждат отказ да бъдат съгласувани нови 1056 декара защитени зони по Натура 2000

Отказ да бъдат съгласувани нови 1056 декара предпазени зони по „ Натура 2000 “ край къмпинг Корал ще разисква през днешния ден на съвещание Общинският съвет в Царево.

Предложението е на кмета Георги Лапчев с претекст, че в Общината има постъпили тъжби от притежатели на парцели, които попадат в предпазената зона.

Преди една седмица Националният съвет по биологично многообразие единомислещо одобри да бъдат разширени зоните в „ Натура 2000 “ край къмпинг Корал и местностите Карадере и Пашадере. Територията край къмпинг Корал обгръща 1056 декара. В нея попадат землището на курортното населено място Лозенец като на север територията стига до река Караагач.

Над 200 са частните притежатели на терени там, сподели кметът на Царево Георги Лапчев:

„ Чувам, че ще има групови тъжби и хората споделят „ ние желаеме да бъдем предизвестени. Не желаеме да се събудим една заран и да научим, че в парцела на дядо ми още веднъж някои нещо забранил “. Хайде пък един път да сме в курса на деня “.

В докладна бележка, която ще прегледа Общинският съвет в Царево, кметът Лапчев предлага новите предпазени зони по „ Натура 2000 “ да не бъдат признати до влизането в действие на плана за Общ организационен проект на Царево, както и свързаната с него екологична оценка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР