Откъсва вратница, мрежа. 70 сантиметра вода. До 4 часа нощес

...
Откъсва вратница, мрежа. 70 сантиметра вода. До 4 часа нощес
Коментари Харесай

Жители на наводнената Берковица: 70 см вода, внукът ми ме качи на втория етаж

„ Откъсва вратница, мрежа. 70 сантиметра вода. До 4 часа снощи сме изхвърляли всичко. За секунди, за секунди - виждаш я по какъв начин лети водата, няма спирка “, изясни Христина Тошева от наводнения град Берковица.

„ Внукът ми ме качи на втория етаж. Аз станах - е до тука във водата и наникъде. Той ме сграбчи, та горе на втория етаж. Беше страшна работа, такова знамение “, добави Райна Тошева пред bTV.

Безсънна нощ за жителите на града след преживения през вчерашния ден призрачен сън, когато за към час тук се изсипват близо 70 литра на квадратен метър.

Стотици са наводнените парцели, десетки коли са повлечени от водата и със вреди, тежки опустошения има и по инфраструктурата.

Помощ оказват и през днешния ден екипи на пожарната, към тях се причислиха екипи на пътното ръководство и на пътноподдържащата компания, а по предписание на премиера учен Денков идват военни.

Приливната вълна залива Берковица бързо.

В един от най-високите квартали на града, водата повлече коли.

„ Такъв водопад за пръв път виждам от петдесет години, в никакъв случай не е имало това нещо. Оттук надолу джипът ми е на 500 метра. Не мога да се придвижа “, споделя Веселин Симеонов.

Щети имат и компании в промишлената зона, където Берковска река е изместила коритото си и е разрушила път. Оценката на вредите стартира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР