Откъм здравни проблеми никой не може да се оплаче в

...
Откъм здравни проблеми никой не може да се оплаче в
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Лекуваме последствията от неразумното поведение на хората

 " Откъм здравни проблеми никой не може да се оплаче в тази трета вълна - няма върнати пациенти, става известно съответно лекуване на болните. Надявам се, без значение, че ограниченията не са най-строгите, хората да осъзнават, че желаеме да понижим натиска върху лечебните заведения, върху интензивните браншове “. Това сподели пред БНР проф. Асен Балтов, шеф на " Пирогов “.  

В Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина са разкрити 478 кревати за пациенти с Covid-19, като 58 от тях са реанимационни за пациенти на апаратна вентилация. 

" Статистически гибелта е идентична за всички страни. Смятам, че вършим всичко допустимо. Но не би трябвало да се трансферира цялата отговорност върху здравните управляващи, тъй като всеки от нас би трябвало да разсъждава вярно за какво би трябвало да се съблюдават ограниченията. Ние лекуваме следствията от неразумното държание на хората. Трябва да бъдем доста по-отговорни и да сме по-дисциплинирани “.  

" Вярвайте на науката и се ваксинирайте. Използвайте зелените коридори “. И изрази очакване, че след началото на април всеки ще има опция да избира с кой вид ваксина да бъде ваксиниран, прикани проф. Балтов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР