Откакто свят светува хората и животните живеят в някаква странна

...
Откакто свят светува хората и животните живеят в някаква странна
Коментари Харесай

10 впечатляващи геройства, извършени от животни

Откакто свят светува хората и животните живеят в някаква странна симбиоза. Не постоянно равнопоставена, не постоянно изпълнена с естетика, само че въпреки всичко симбиоза.

А когато одобряват индивида за част от обкръжението си, животните са подготвени да жертват даже и личния си живот, с цел да го защитят.

Днес ви представяме 10 впечатляващи геройства, осъществени от животни. И, да, не във всяка история индивидът участва, само че храбростта е потвърдена.

1. Питбулът избавител

Питбулът Саша избавя фамилията, с което живее, от разгорял се пожар в къщата им. Кучето алармира на майката за протичащото се, хванало дребното момиченце и го извел на открито. Няма потърпевши.

2. Лъвове в гората

 10 впечатляващи геройства, осъществени от животни

През 2005 година група мъже пробвали да принудят (чрез бой) 12-годишно момиче да се омъжи за един от тях. То обаче изчезва за 1 седмица и когато го откриват, служителите на реда виждат лъвовете, които охраняват девойката. Благодарение на тях, тя не изгубва живота си в гората.

3. Котката Скарлет

Скарлет и котенцата ѝ били бездомни и за малко щели да изгорят наоколо до гаража, където живеели. Майката, макар че била мощно обгорена, изкарвала едно по едно своите котенца. Всяко от тях било живо, а Скарлет губи зрението си, само че демонстрира необикновен подвиг.

4. Тоби и ябълката

 10 впечатляващи геройства, осъществени от животни

Тоби е ретрийвър, който избавя живота на своята господарка. Тя ядяла ябълка, когато парче ненадейно заседнало в гърлото ѝ. Кучето повалило дамата по тил и почнало да скача по тялото ѝ. Тя изкарала парчето и възобновила дишането си.

5. Военен гълъб

Гълъб, който доставял известия на американската войска по време на Първата международна война. Той предава известие, с което се избавят 194 души. Гълъбът е прострелян, само че съумява да полети още веднъж, с цел да извърши задачата си.

6. Мечки против рис

 10 впечатляващи геройства, осъществени от животни

Три мечки избавили живота на Робърт Бигс по време на негов поход, когато го нападнала дива котка. Те прогонили нападателя и по този начин индивидът оживял.

7. Котка-медик

В продължение на няколко седмици котка скачала на гърдите на своята господарка, което предиздвикало дамата да си направи проучвания. Оказало се, че има недоброкачествен израстък. Лечението трябвало да стартира незабавно, с цел да може краят да не е съдбовен.

8. Делфинът Моко

 10 впечатляващи геройства, осъществени от животни

Моко видял по какъв начин два дребни кашалота се отправили към брега и ги предиздвикал да го последват в намерено море, с цел да не загинат.

9. Акция на пътя

Прасенцето Лулу избавило живота на своята господарка, която получила сърдечен припадък в горите на Пенсилвания. Лулу излязла на шосето и щом се появявала кола, лягала на пътя. Много хора я подминавали и изобщо не ѝ обръщали внимание. Накрая един мотоциклетист спрял и оказал помощ на дамата.

10. Килиан

 10 впечатляващи геройства, осъществени от животни

Кучето Килиан избавило дете от злобно и грубо отношение на детегледачка, като предизвестило родителите. Те от своя страна решили скрито да запишат какво ставало в къщата и съмненията им се удостоверили. Завели дело против детегледачката.

* Снимките са илюстративни
Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР