Откакто руският изтребител Су-57 беше официално представен преди повече от

...
Откакто руският изтребител Су-57 беше официално представен преди повече от
Коментари Харесай

Русия твърди, че модернизираната версия на морално остарелия изтребител Су-57 най-сетне е направила своя първи полет

Откакто съветският изтребител Су-57 беше публично показан преди повече от десетилетие, Москва популяризира опциите на своя аероплан от пето потомство като надхвърлящи даже тези на Lockheed Martin F-22 Raptor и Lockheed Martin F-35 Lightning II. През последните години обаче Руската федерация се бори с създаването на обновената версия на Су-57 (наричан от НАТО с името " Felon " ), написа Business Insider. До момента са създадени 10 тестови прототипа и шест саморета серийно произвеждане, от които два бяха изгубени при произшествия по време на тестови полети.

Въпреки тези неуспехи Обединената авиостроителна корпорация (UAC) - дъщерно сдружение на държавния софтуерен конгломерат Rostec, продължи създаването на изтребителя, а тези дни даже разгласи, че осъвремененият Су-57 е направил своя дебютен полет по-рано този месец.

" На 21 октомври осъвремененият аероплан от пето потомство Су-57 извърши дебютния си полет на летището на Института за летателни тествания " Громов ". Самолетът беше ръководен от водача - воин на Русия Сергей Богдан. Полетът продължи 56 минути и вървеше без никакви проблеми ", се споделя в изказването на съветските управляващи.

Според отчетите, усъвършенстваният изтребител Су-57М тества бордовото съоръжение с разширена функционалност, както и AI (изкуствен интерект) поддръжка на екипажа, дружно с необятна гама от нови типове оръжия.
 Забравете Су-57: Идва нов, най-опасен военен аероплан в Русия
Забравете Су-57: Идва нов, най-опасен военен аероплан в Русия

За борби в Космоса се създава тежкият изтребител прихващач МиГ-41

" Самолетът предлага и опция за инсталиране на мотор от втора степен ", се споделя в известието.

Твърди се, че най-важният аспект на модернизацията на самолетите е инсталирането на нови мотори " izdeliye 30 ", които могат да обезпечат двигателна сила от към 16 тона на мястото на актуалните мотори AL-41F-1 (izdeliye 117), които могат да обезпечат двигателна сила от 14,5 тона.

AI втори водач?

Една от забележителните характерности на Су-57 е технологията за изкуствен интелект (AI), която може да работи като виртуален втори водач, да събира данни от многочислените датчици на самолета и да дава значима информация на човешкия оператор. AI се преглежда като решителен съставен елемент на бъдещите изтребители от " шесто потомство ", където бордовите компютърни клъстери, които са формирани от високопроизводителни здрави процесори, могат да трансфорат тези изтребители в центрове за данни в небето.

Това може да помогне за по-бързото взимане на решения от водачите.

" Изкуственият разсъдък към този момент е неразделна част от актуалните бойни самолети ", споделя анализаторът на софтуерната промишленост Роджър Ентнер от Recon Analytics.

" За да бъдат по-маневрени, модерните джетове по своята същина са нестабилни по време на полет ", разяснява Ентнер пред 19FortyFive. И добавя, че " единственият метод да летят напряко е посредством AI. Именно изкуственият разсъдък от последващо потомство ще поеме дейната им роля още повече, с цел да усъвършенства способността за оцеляване и задачата ".

Остава въпросът  по какъв начин Русия, която се бори да поддържа сегашната си военна техника оборудвана с най-новите микропроцесори, ще може да създава всеобщо такива самолети

Вече имаше известия, че Кремъл е трябвало да прибегне до взимане на чипове от потребителски уреди, с цел да ги употребява в своите танкове и други военни машини и транспортни средства. Следователно, може да е нужен доста напреднал AI, с цел да помогне на Москва да разбере по какъв начин да позволи този проблем.
 Eксперт: Как ще приключи въздушният дуел сред Су-57 и F-35
Eксперт: Как ще приключи въздушният дуел сред Су-57 и F-35

Според експерта съветската машина е софтуерен шедьовър
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР