Откакто през септември миналата година Чарлз стана крал (и постави

...
Откакто през септември миналата година Чарлз стана крал (и постави
Коментари Харесай

Разочароващо развитие за Чарлз и Камила

Откакто през септември предходната година Чарлз стана крал (и сложи връх като най-дълго чакалия престолонаследник в британската история), непрекъснато се сблъсква с перипетиите от новата си позиция. Неколкократните митинги при негови публични прояви и цялостната му непопулярност са единствено част от нещата.
 Крал Чарлз, визитата му в Милтън Кейнс и протестиращите с табели
Пореден митинг против крал Чарлз

Как реагира кралят

Към тях в този момент можем да прибавим и неуспех на първото му публично посещаване отвън страната откогато носи купата крал Чарлз Трети. На 26 март той и брачната половинка му трябваше да дойдат във Франция, където да останат до 29-и, след което да заминат за Германия.

Визитата на Чарлз и Камила, както и срещата му с Еманюел и Бридижит Макрон, се анулират. Причината са всеобщите стачки и вълнения в Париж и цялата страна, които се усилиха от този четвъртък. Хората излязоха на улиците поради противоречива пенсионна промяна, която усилва възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години.
 Снимка 611635

" Държавното посещаване на краля и кралицата-консорт във Франция се отсрочва. Техни величества чакат с неспокойствие опцията да посетят Франция незабавно, щом това е допустимо ", се споделя в изказване на Бъкингамския замък.

Първоначалната им стратегия предвиждаше формален банкет във Версай, посещаване в Бордо, където Чарлз и Камила да видят следствията от летните пожари в района, аудиенция при производители на органично вино, както и разкриване на английско консулство в Бордо.
 Протестите в Париж

Протестите в Париж

От Guardian пък цитират Сандрин Русо от еко партията Ecologie Les Verts: " Много по-важно е да бъдат чути протестиращите, в сравнение с да опъваме алените килими за визитата на краля ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР