Откакто живее сама, щерката на легендарната Стоянка Мутафова се е

...
Откакто живее сама, щерката на легендарната Стоянка Мутафова се е
Коментари Харесай

Какво се случи с наследството на Стоянка Мутафова

Откакто живее сама, щерката на именитата Стоянка Мутафова се е научила да прави по-добър план на финансите си, с цел да не го докара до просешка сопа

Спестяванията, които починалата Стоянка Мутафова завеща на единствената си щерка Мария Грубешлиева-Муки, очевидно са на изчерпване. В последно време щерката на комедийната легенда е почнала по-добре да си прави сметката, тъй като парите в банката се топели, а разноските се множели. Муки към този момент се въздържала от непотребни разходи, а неотдавна й се наложило да си купи нова пералня и била удивена от високите цени на битовата техника в комерсиалните вериги. Оказало се, че Грубешлиева не можела да си разреши да заплати уреда кеш и го взела на лизинг. Сумата от 1200 лв. щяла да заплаща цяла година.

„ Старата машина се скапе и доста желаех да я поправят, тъй като имам сантимент към нея. Уви обаче ремонтът се оказа неосъществим. От мола си взех на погашение огромна нова пералня, в която ще кисна и олекотените си завивки – нещо, което не можех да върша в предходната. Лизинговите ми вноски са по 100 лв. на месец “, показа Муки.

Откакто живее сама, щерката на именитата Стоянка Мутафова се е научила да прави по-добър план на финансите си, с цел да не го докара до просешка сопа. Преди години тя обичаше да се глези със скъпи разкрасителни процедури и съвсем всеки ден посещаваше салони за хубост. Мария е и запалена по модата и постоянно си купуваше лъскави придобивки, само че шопинга по бутиците към този момент е свела до най-малко.

Муки се устоя с помощта на наема на апартамент в „ Лозенец “, който приживе майка й купила и оставила като завещание. Жилището е друго от това, в което комедийната легенда до последно живя, и сега е населявано от дъщеря й. Ако нямала този приход, надали Мария щяла да съумява да свързва двата края, тъй като пенсията йе обществена и е едвам 180 лв., ожали се преди време самата тя. Причината сумата да е толкоз ниска е, че Муки нямала нужния трудов стаж, с цел да бъде пенсионирана даже с минималния размер. От началото на годината Грубешлиева към този момент не била толкоз самотна, тъй като дружала със собствен по-млад комшия. Галантният Борян бил със 7 години по-малък от нея, познавали се от дълго време, само че едвам неотдавна се преоткрили.

64-годишният комшия на Муки почнал първо да й оказва помощ с битовите проблеми, изявявал предпочитание да й пазари, извеждал я на разходки и я изслушвал търпеливо. Тя се впечатлила от общителното му отношение и угриженост и не й трябвало доста време, с цел да осъзнае, че в действителност е мъжът за нея. Той също отворил сърцето си за щерката на Мутафова. „ Разбираме се съвършено, доста го бива в кухнята “, хвали мъжа до себе си Муки.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР