Откакто Едуард Енинфул обяви миналия юни, че се оттегля от

...
Откакто Едуард Енинфул обяви миналия юни, че се оттегля от
Коментари Харесай

Когато 40 секси и красиви звезди позират на корицата на Vogue

Откакто Едуард Енинфул разгласи предишния юни, че се отдръпва от ролята си на основен редактор на английския Vogue, почитателите на модата се чудят какво би могъл да избере, с цел да оглави прощалното си издание. Преди броени дни Енинфул постави завършек на слуховете, завършвайки ръководството си с мартенски брой, включващ не една, а 40 звезди на корицата, в това число супермоделите Наоми Кембъл и Синди Крауфорд, тенис звездата Серина Уилямс, телевизионния продуцент и водещ на токшоу Опра Уинфри и стилния дизайнер Виктория Бекъм.

Всяка жена преди този момент се е появявала на корица на английски Vogue по време на шестте години и половина на Енинфул като редактор. Видео на страницата на списанието в Instagram разкрива, че групата се е събрала в студио в Ню Йорк, с цел да бъде снимана по едно и също време от американския фотограф Стивън Мейзъл.

Под думата Vogue в златисто (думата British е съвсем скрита от огромната група) всяка от дамите носи обикновен черен или бял тоалет. Корицата гласи: " Легендарно! 40 икони на Vogue. Една епична фотография... Най-доброто фешън издание. "

В прощално писмо на редактора Енинфул написа: " И по този начин, ето го: моето 76-то и последно издание на Vogue, шест години и половина и 153 звезди от корицата по-късно, в това число 40-те именити дами, които попадат на тази корица. Беше неизмеримо пътешестване и безспорна чест. "

Дебютният брой на Едуард Енинфул от декември 2017 година е отдаден на Англия и включва чернокожия модел и деятел Адвоа Абоа на корицата. Абоа се появява още веднъж, този път на фотографията до plus-size модела Палома Елсесер, която преди този момент е звездата на специфичен брой от април 2023 година под мотото " Новите супер ", дружно с Прешъс Лий.

Лий също се завръща за финaлния брой на Енинфул, появявайки се сред английската актриса Джоди Комър и модела Амбър Валета. Актьорът Лавърн Кокс, който стана първият транс човек, появил се на корицата на английския Vogue за изданието му през септември 2019 година, също участва още веднъж, този път до звездата от Queen " s Gambit Аня Тейлър-Джой и моделите Ирина Шейк и Синди Крауфорд.

Назначаването на Енинфул в английския Vogue го прави първият мъж и първият негър редактор, който носи купата. Той може към този момент да не е основен редактор, само че ще остане в Condé Nast, с цел да стане световен креативен и културен консултант на Vogue.

" Решен съм да продължа да поддържам невероятния набор от гласове в модата и медиите и да подсигурявам, че ще продължим енергийната детонация от последните няколко години ", прибавя той в последното си писмо.

" Винаги го споделяме, тъй като постоянно би трябвало да се споделя: Има доста работа, която следва да се свърши. " Вниманието в този момент е ориентирано към това кой правоприемник на Енинфул и това ще бъде родената в Лондон журналистка Чиома Ннади, която застава отпред на дебютния си брой през март. Ннади приема купата началник на публицистичното наличие, а не основен редактор. Тя е първата чернокожа жена, която редактира фамозното фешън списание.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР