Откакто Доналд Тръмп дойде на власт, светът започна да се

...
Откакто Доналд Тръмп дойде на власт, светът започна да се
Коментари Харесай

Проф. Нина Дюлгерова: Откакто Тръмп е на власт, светът се променя динамично

Откакто Доналд Тръмп пристигна на власт, светът стартира да се трансформира доста интензивно, динамично и с огромно количество изненади и провокации, съобщи историкът и експерт по геополитика проф. дн. Нина Дюлгерова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според проф. Дюлгерова Съединени американски щати осъществя своята политика в подтекста на лозунга „ Америка преди всичко “. „ Във вътрешен проект политиката на Тръмп е да се пребори със своите доста дейни съперници – политически и стопански. Виждаме доказателството в това, че към този момент 10-ти ден неговата администрация е без пари. Няма заплати и е в неплатен отпуск. Идеята е, че демократите от долната камара на представителите отхвърлят да гласоподават петте милиарда $, нужни за създаване на стената с Мексико “, описа проф. Дюлгерова.

Според нея във външнополитически проект Тръмп следва една единствена концепция – Съединени американски щати да реализира своето, без значение дали накърнява ползите на останалия свят. За образец тя даде основните съглашения, от които щатите излязоха през предходната година, измежду които Парижкото съглашение за климата, Тихоокеанското съглашение и други.

„ Това значи, че законите, разпоредбите и политическата система, каквато я познаваме, лека бавно стартира да отстъпва на една открита конкуренция, в която правилото е да не се съблюдават разпоредбите “, счита историкът. Според проф. Дюлгерова забавна е и друга наклонност, посредством която Съединени американски щати се стреми да отстрани своите съперници и тя е обвързвана с икономическите наказания. „ Те се трансфораха в един от главните принадлежности на политическо влияние на всяка конкурентна на Съединени американски щати страна “, безапелационна е тя.

За 2019 година година проф. Дюлгерова предвижда светът да бъде подложен пред редица съществени тествания, само че и благоприятни условия за опазване и развиване на човешката цивилизация. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР