Откакто дебютира за нерадзурите през 2018 г., Лаутаро Мартинес се

...
Откакто дебютира за нерадзурите през 2018 г., Лаутаро Мартинес се
Коментари Харесай

Със скромност и професионализъм Бика се превърна в лидер за Интер

Откакто дебютира за " нерадзурите " през 2018 година, Лаутаро Мартинес се трансформира в съществена част от миланския гранд. Неговите умения и отдаденост бързо му завоюваха редица последователи в Интер, а и освен.

През предишното лято Диего Милито се изрече извънредно ласкаво за Лаутаро, наричайки го " насочна точка за Интер ". Бившият нападател на " нерадзурите " следи непрекъснатото развиване на своя съотечественик още от времето, когато двамата бяха съотборници в Расинг Клуб, където през 2015 година Лаутаро дебютира като запаса на мястото на именития нападател.

Скромността, професионализмът и водачеството на Лаутаро нарастват дружно с техническото му развиване, от както той дебаркира в Милано. Вече наподобява като че ли към неговото име могат да бъдат прибавени ласкавите думи, които са резервирани единствено за най-хубавите на терена: хайлайф и международна класа.

Начален подтик

Когато Мартинес дойде в Интер, той имаше шанса да бъде взет под крилото на южноамериканския контингент в тима. Нека не забравяме, че огромната вяра за него беше да се трансформира в идеалния №10, който да си партнира с Мауро Икарди, класическия №9. Трябва да погледнем обратно и да приемем едно: Мауро беше извънреден нападател и оказа помощ извънредно доста на своя съотечественик, изключително когато се наложи да се приспособява.

Икарди беше извънреден в едно нещо - да вкарва голове, и точно тук се зароди другарството му с Лаутаро и методът, по който го научи да бъде високомерен пред противниковата врата. Сега Интер вижда изгодите от тези упътвания, само че Мауро не беше единственият, който му оказа помощ.

Играейки по-дълбоко, тъкмо зад Икарди, Лаутаро се научи по какъв начин да навлиза от дълбочина и да се включва по-късно в играта, както и в противниковото наказателно поле. Това виждаме в играта му и през днешния ден. И въпреки да съумява да бъде толкоз ефективен, както бе неговия сътрудник и съотечественик Мауро, е елементарно да се види, че Мартинес има и други преимущества в своята игра.

Невероятен атакуващ тандем

Способностите на аржентинеца се ускориха още повече, когато Антонио Конте дойде на " Джузепе Меаца ". Под управлението на италианския стратег Лаутаро можеше да употребява бързината си и да нападна от дълбочина, а не на последно място - откри и съвършен сътрудник в офанзива.

Този сътрудник се споделя Ромелу Лукаку, който в този момент пази екипа на столичния Рома. Не може да се отхвърли, че Лукаку също имаше доста въздействие върху кариерата на Лаутаро, като в негово лице аржентинеца откри нападател, с който се свърза съвършено на терена.

Белгиецът е напълно друг вид състезател от Икарди, само че Лукаку и Лаутаро образуваха страховит тандем, който тероризираше отбраните със своето движение и мощност, като доведоха Интер до продобиване на купата през сезон 2020/21.

Капитанската лента и неотслабващ напредък

Настоящият водещ голмайстор на Серия А към този момент се е разписал 12 пъти в 12 мача в шампионата. С мачовете в Шампионската лига броят на головете нараства до 14 в 16 участия във всички надпревари. Тези числа и зрелостта му - при започване на сезона той бе определен и за капитан на Интер - ни разрешават да приказваме за него с тези специфични думи като " международна класа " и " хайлайф ".

Можем да заключим, че Лаутаро в действителност е един необикновен футболист, който предан, непретенциозен, мощен като бик - неслучайно прякорът му е Ел Торо - и също толкоз съдбоносен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР