Отиващото си десетилетие (2010-2019 г.) ще е най-горещото в историята.

...
Отиващото си десетилетие (2010-2019 г.) ще е най-горещото в историята.
Коментари Харесай

2010-2019 - най-горещото десетилетие в историята, а парниковите газове се увеличават

Отиващото си десетилетие (2010-2019 г.) ще е най-горещото в историята . Това оповестиха от Организацията на обединените народи (ООН) в годишна оценка, очертаваща методите, по които климатичните промени изпреварват способността на човечеството да се приспособява към тях, написа " Франс прес ".

Световната метеорологична организация (СМО) посочи, че международните температури до момента през тази година са били 1,1 градуса по Целзий над междинното ниво в прединдустриалната ера, което значи, че 2019 година е на път да влезе в трите най-топли години , откогато се водят надеждни измервания по тематиката.

Произведените от индивида парникови газове от изгарянето на изкопаеми горива, строителството на инфраструктура, развъждането на аграрни култури и превозването на артикули значи, че 2019 година ще е рекордна във връзка с концентрациите на въглерод в атмосферата , което значи по-нататъшно стопляне на планетата, акцентират от СМО.
 Затоплящите климата парникови газове с нов връх в атмосферата
Затоплящите климата парникови газове с нов връх в атмосферата

Човечеството продължава да симулира ограничения против климатичната рецесия

Океаните, които всмукват 90 % от непотребната топлота, създадена от парниковите газове, в този момент са с най-високите си регистрирани температури .

Моретата в света в този момент са с една четвърт по-висока киселинност спрямо преди 150 години, застрашавайки жизненоважни морски екосистеми , на които милиарди хора разчитат за храна и работа.

През октомври междинното международно равнище на морето е достигнало най-високото си равнище в историята, провокирано от загубата на 329 милиарда тона лед от ледената завивка на Гренландия единствено за 12 месеца.

Всяко от последните четири десетилетия е по-горещо от последното .

И надалеч от това климатичните промени да са събитие, с което ще се сблъскват единствено бъдещите генерации, последствията от ненаситната консумация на човечеството, с напредък непременно водят до това, че милиони към този момент са наранени от вредите .
 Бездействието по климатичните промени ще коства доста по-скъпо в дълготраен проект
Бездействието по климатичните промени ще коства доста по-скъпо в дълготраен проект

Това предизвести Урсула фон дер Лайен

В отчета се споделя, че повече от 10 млн. души са били вътрешно разселени през първата половина на 2019 година - седем милиона директно поради рискови метеорологични събития като стихии, наводнения и суша.

До края на годината съгласно СМО новите разселвания поради рисково време може да доближат 22 млн. души.

" Горещите талази и наводненията, които бяха " един път на едно столетие ", стават все по-чести ", акцентира генералният секретар на СМО Петери Таалас.
 Премиерът на Испания се нахвърли на отрицателите на климатичните промени
Премиерът на Испания се нахвърли на отрицателите на климатичните промени

Трябва да се оказва опозиция на различните обстоятелства

Страните сега водят решаващи договаряния в Мадрид, целящи завършване на разпоредбите за използване на Парижкото съглашение за климата, което изисква от страните да работят за ограничение на покачването на международната температура до " много под " два градуса по Целзий.

Междуправителственият панел по климатичните промени (IPCC) предходната година очерта какъв брой е жизненоважно човечеството да се стреми към ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса до 2100 година - в идеалния случай посредством понижаване на излъчванията на парникови газове и пренасочване на международната стопанска система към възобновима сила.

Организация на обединените нации съобщи предходната седмица в годишната си оценка за излъчванията, че светът би трябвало да понижава въглеродните излъчвания със 7,6 % всяка година , всяка година до 2030 година, с цел да реализира задачата от 1,5 градуса.

Вместо това излъчванията се усилват .
 Светът би трябвало да избира сред вярата и климатичната капитулация
Светът би трябвало да избира сред вярата и климатичната капитулация

Дали " в действителност желаят да бъдат запомнени като поколението, което е заровило главата си в пясъка? "

И до момента в който държавните управления харчат стотици милиарди долари за субсидиране на изкопаеми горива, в Мадрид наподобява няма консенсус за това по какъв начин страните, които към този момент се борят със свързаната с климата злополука, могат да финансират напъните за адаптиране към новата действителност.

" Нашите стопански действия не престават да употребяват атмосферата като бунище за парникови газове ", акцентира Джори Рогел, учител по климатични промени в Imperial College London, допълвайки: " Повишаващите се температури, затоплящите се океани, окисляването на океана и други индикатори са разумната последица от това безучастие и това би трябвало да ни тревожи надълбоко . "

Дори и всички обещания от Парижкото съглашение да бъдат спазени, Земята към момента е на път да е с повече от 3 градуса по-топла до края на века.
 Критично състояние с климата: светът може да е изпуснал контрола
Критично състояние с климата: светът може да е изпуснал контрола

Критично състояние с климата: светът може да е минал повратните точки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР