Отиващата си 2020 г. ни изправи пред предизвикателства, за които

...
Отиващата си 2020 г. ни изправи пред предизвикателства, за които
Коментари Харесай

Емил Радев: Взаимната помощ е начинът Европа да продължи напред

 Отиващата си 2020 година ни изправи пред провокации, за които нито една страна по света нe беше готова. Промени се ритъмът ни на живот, само че и получихме скъпи уроци, а с тях и явен знак, че взаимната помощ е методът Европа да продължи напред. Това сподели за " ВАРНА вести “ евродепутатът от ГЕРБЕНП Емил Радев. 

" За да противодейства на COVID-кризата, Европейски Съюз за първи път предприе общи публични поръчки, посредством които незабавно бяха обезпечени защитни средства. За първи път се сътвори общоевропейски запас от незабавно здравно съоръжение. За първи път интеграцията в Европа намира отражение в издаването на общ дълг. Рекордните 750 милиарда евро ще поддържат жителите и бизнеса в границите на самодейността NextGenerationEU – краткотраен инструмент за превъзмогване на непосредствените стопански и обществени вреди, породени от пандемията. Европейската взаимност е в деяние и във връзка с имунизациите, към които гледаме с голяма вяра “, означи Емил Радев.

" И тъй като Европейски Съюз си взе значими поучения от рецесията, която ни сполетя, новият дълготраен бюджет залага на повече еластичност. Целта е да посрещнем освен актуалните потребности при възобновяване на Европа, само че и непредвидените, пред които вероятно бихме могли да се окажем в бъдеще. Най-големият пакет от тласъци, финансиран в миналото от Европейски Съюз, съчетава новия бюджет с NextGenerationEU и доближава общо 1,8 трилиона евро. Независимо от спекулациите, които се вършат, точно вследствие на контрактуваните от българското държавно управление параметри страната ни е измежду най-печелившите от разпределението на обезпеченото европейско финансиране “, добави той.

По думите му за първи път държавите-членки са съумели да реализират и значим компромис по отношение на бюджета на Европейски Съюз, за който от ЕНП от дълго време упорстват – обвързване на евросредствата със спазването на върховенството на закона, без това да ощетява крайните консуматори.

" Въпреки компликациите, с които се сблъсква светът, пандемията от COVID-19 форсира цифровизацията и даде нов подтик за развиване на науката. Очаквам това да е катализаторът и за постигането на стремежи резистентен напредък в Европейски Съюз “, сподели още евродепутатът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР