Отиващата седмица бе белязана от очакванията за катастрофа в АЕЦ.

...
Отиващата седмица бе белязана от очакванията за катастрофа в АЕЦ.
Коментари Харесай

„След и потоп“: Киев кимва на Вашингтон?

Отиващата седмица бе белязана от упованията за злополука в АЕЦ. Така, съгласно съветника на ръководителя на “Росенергоатом ” Ренат Карчаа, ВСУ са възнамерявали да нападат Запорожката АЕЦ с високопрецизни ракети и безпилотни самолети-камикадзе в нощта на 5 юли. В същото време Украйна възнамерява да хвърли бомба с радиоактивни боклуци, извадени от Южноукраинската АЕЦ, сподели той.

В същото време Киев нагнети нервност, пробвайки се да убеди целия свят - и преди всичко своите настойници, че точно Русия готви провокацията в Запорожие. Генералният щаб на ВСУ твърдеше, че съветските войски са сложили експлозиви на покривите на два реактора на атомната електроцентрала.

В същото време военното ведомство твърдеше, че това няма да аргументи съществени вреди, само че ще разреши „ да се сътвори картина на обстрел от Украйна “. А Буданов и Зеленски обявиха, че съветската страна просто възнамерява да провежда пълномащабна породена от индивида злополука.

Чудя се за какво Москва би трябвало да убеждава някого в това, в случай че самият началник на МААЕ Рафаел Гроси попадна под обстрела на украинските военни по време на едно от визитите си и съобщи, че Киев в действителност стреля по АЕЦ?

Или с цел да прикрият неуспеха на дълго чаканата украинска контраатака?

Както и да е, проектите на Киев останаха неосъществени. Буданов сподели през вчерашния ден, че опасността понижава. Отворен въпрос е дали това в действителност е по този начин, само че самият факт на толкоз огромно внимание към тази тематика навежда на избрани размишления.

Неслучайно тематиката за терористичната офанзива в ЗАЕЦ се появи в навечерието на срещата на високо ниво на НАТО във Вилнюс, която ще се организира на 11-12 юли. Киев чака събитието да приключи с триумфални фрагменти: „ Владимир Зеленски и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг стоят един до различен и споделят: „ Днес постигнахме историческо решение. Днес поканихме Украйна в НАТО ”. А по-късно ще отворят шампанско. Поне подобен розов сън беше разказан в изявление за “Вашингтон Пост ” от Юрий Сак, консултант на министъра на защитата на Украйна.

Явно в Киев евентуално са решили да поддържат юношеските мечти с каузи. Защото изказванията на украинските управляващи не могат да бъдат наречени по различен метод с изключение на изнудване.

И тук се сблъскваме с една специфичност на актуалния Запад – неговата раздробеност. На пръв взор може да наподобява, че Киев го употребява, с цел да маневрира сред ползите на разнообразни групи спонсори за личните си цели и опашката стартира да размахва кучето.

Практиката обаче демонстрира, че Украйна към този момент няма лични цели. Иначе нямаше да виждаме опити за избавяне на западните технологии посредством жертване на личните бойци. В Украйна нямаше да има снаряди с ураново ядро, чиито последици ще се върнат, с цел да преследват тези, които ще живеят на тази земя. Те нямаше да стрелят по язовира на Каховската Водноелектрическа централа. Никой не би се съгласил на утвърдените от Байдън доставки на касетъчни муниции, чиито неексплодирали детайли биха представлявали опасност даже десетилетия по-късно.

И несъмнено, никой не би заплашвал с нуклеарна злополука, сравнима с Чернобил.

Следователно е неправилно да се допуска, че киевските наместници работят по някакъв метод без значение. Обслужват западните ползи. И сегашната обстановка към АЕЦ допуска, че избрани сили на Запад са подготвени да вдигнат градуса на ескалацията до краен лимит.

Те също биха се радвали Украйна да влезе в НАТО, само че преди края на горещата фаза на спора обаче сходен сюжет наподобява необикновен.

Но повреда в атомна електроцентрала може да се употребява като опрощение за замразяването му.

Засега се разминаваше. Но нямаме гаранции, че няма да се наложи да се връщаме към този въпрос в бъдеще.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР